DOLAR 34,2561 0.04%
EURO 37,6494 0.03%
ALTIN 2.926,600,19
BITCOIN 21494941.43578%
İstanbul
23°

AÇIK

16:09

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakanlık, Narin’in kuzenlerinin psikolojik olumsuzlar yaşadığını ve korku duygularının arttığını belirledi
3 okunma

Bakanlık, Narin’in kuzenlerinin psikolojik olumsuzlar yaşadığını ve korku duygularının arttığını belirledi

ABONE OL
Ekim 7, 2024 10:43
Bakanlık, Narin’in kuzenlerinin psikolojik olumsuzlar yaşadığını ve korku duygularının arttığını belirledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın acı kaybının ardından, kuzenlerinin ruh hallerinde belirgin değişiklikler tespit etti. Bazı kuzenler olaydan olumsuz etkilenerek kaygı ve korku duygularının arttığını, bazılarının ise okula gitmekten çekindiğini belirtti. Bu durum üzerine bakanlık, çocukların iyilik halleri için özel bir destek programı başlattı.

Tavşantepe Mahallesi’ndeki psikososyal destek çalışmaları kapsamında, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlar tarafından destek sağlandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ön raporun ardından çocukların durumunun daha detaylı incelenmesi için talimat verdi.

ÖZEL EKİP KÖYDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Çocukların psikolojik iyilik hallerini desteklemek ve günlük yaşam rutinlerini yeniden yapılandırmak amacıyla özel bir ekip oluşturuldu. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “Tavşantepe Özel Ekibi” köyde çalışmalarına başladı. Ekipte psikologlar ve psikolojik danışmanlar yer alıyor. İlk aşamada, Narin’in 18 yaş altı 14 kuzeni ile görüşmeler yapıldı.

“OLAY NEDENİYLE PSİKOLOJİK OLUMSUZLUK YAŞIYORLAR”

Ekip, çocukların sosyal uyum süreçlerini yakından takip ederek, Narin’in kuzenlerinden bazılarının olay nedeniyle psikolojik olumsuzluklar yaşadığını tespit etti. Özellikle küçük yaştaki kuzenlerde korku ve kaygı belirgin şekilde gözlendi. Bazı çocuklar, “toplumsal baskılar nedeniyle eğitimlerine devam edemediklerini” belirtti. Bu çocukların düzenli takip edilmesi ve danışmanlık desteği sağlanması için özel ekip çalışmaları sürdürüyor. Ayrıca, okula devamsızlık yapan çocuklar hakkında ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri bilgilendirildi.

EĞİTİM HAYATLARININ DEVAMI SAĞLANMAK İSTENİYOR

Olaydan olumsuz etkilenmesine rağmen, psikolojik destek alan bazı kuzenlerin durumunun daha iyi olduğu gözlendi. Çocukların eğitim hayatlarına devam etmeleri, normalleşme sürecinde önemli bir rol oynayacağı vurgulandı. Ekibin köydeki çalışmaları devam ediyor ve daha kapsamlı çalışmalar, soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlayacak.

Bakanlık, Narin'in kuzenlerinin psikolojik olumsuzlar yaşadığını ve korku duygularının arttığını belirlediKaynak: AA / Sarp Özer – Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin Güran Diyarbakır Güvenlik Güncel Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.