DOLAR 34,1159 0.28%
EURO 38,1597 0.25%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu: Türkiye’de Kişisel Verilerin Çalınması Gündem Değil
4 okunma

Bakan Uraloğlu: Türkiye’de Kişisel Verilerin Çalınması Gündem Değil

ABONE OL
Eylül 16, 2024 08:56
Bakan Uraloğlu: Türkiye’de Kişisel Verilerin Çalınması Gündem Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin kişisel veri hırsızlığı konusunda bir gündemi olmadığını, çünkü böyle bir olay yaşanmadığını belirtti. Uraloğlu, Ankara’da düzenlenen Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu’nda yaptığı konuşmada bu konuya değindi.

Bakan Uraloğlu, forumda UPU’nun 2026-2029 dönemi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere küresel posta ekosistemini ele aldığını söyledi. Üç ana temayı derinlemesine inceleyerek, tek bir posta bölgesi üzerinden küresel bağlantı ve iş birliğini geliştirmeyi, sektördeki dönüşümü ve büyümeyi desteklemek için yenilikleri ele almayı ve posta gelişimini kolaylaştırarak dayanıklılık ve kapsayıcılığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Uraloğlu, forumun, üye ülkelerin temel politika ve düzenleyici zorluklarını ele alarak küresel posta pazarında verimliliği artırmak için çalışacağını ve sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimize edilmesi için standartları güçlendireceğini söyledi. Ayrıca teknolojik gelişmelerden ve müşteri odaklı yaklaşımlardan nasıl yararlanılabileceğini, posta hizmetlerinin çeşitlendirilmesinde etkili stratejileri ve dijital çağda posta hizmetlerine nasıl katkıda bulunulabileceğini ele alacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaşmak için bilim, teknoloji ve dijitalleşme çalışmalarının önemine değindi. Dünya ülkeleri olarak posta ekosisteminde yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yollarını araştırmaları gerektiğini ve sektörün dijital altyapıdan faydalanarak bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine ulaşma potansiyelini değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Uraloğlu, gazetecilerin kişisel veri hırsızlığı iddialarıyla ilgili sorularına yanıt olarak, Türkiye’nin şu anda böyle bir gündemi olmadığını ve böyle bir olayın yaşanmadığını açıkladı. Eski bir konuyu yeniden gündeme getirmenin yanlış olduğunu ve bunun güncel bir konu olmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin 184 yıllık geçmişi ve sunduğu hizmetler hakkında da bilgi verdi. PTT’nin 3 bin 655 iş yeri, 38 bin 874 personeli ve yaygın hizmet ağıyla bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini ve birçok uluslararası başarıya imza attığını söyledi. PTT’nin dünya genelinde 210’dan fazla noktaya uluslararası posta ve kargo gönderimi yaptığını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’nin hedeflerinin, bilim, teknoloji ve dijitalleşmenin ekonomik büyümeye katkısıyla ilk 10 ekonomi arasına girmek olduğunu vurguladı. Tüm dünya ülkelerinin posta ekosisteminde yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yollarını bulmaları gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP