DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu, PTT Pul Müzesi’ni Ziyaret Etti
11 okunma

Bakan Uraloğlu, PTT Pul Müzesi’ni Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:49
Bakan Uraloğlu, PTT Pul Müzesi’ni Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT’nin geçmişini yansıtan eşyaların sergilendiği PTT Pul Müzesi’ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, 2013 yılından bu yana müzenin yaklaşık 513 bin ziyaretçi ağırladığını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu’na PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ve PTT Müze Müdürü Necati Nurcalı eşlik etti. Ziyaret sırasında Bakan Uraloğlu’na milli mücadelenin 100’üncü yılı pul portföyü ile pul albümü hediye edildi. Gülten, Bakan Uraloğlu’na müzenin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu, pul müzesinin 2013 yılında “tarihe tanıklık eden koleksiyonlar” mottosuyla açıldığını belirterek, “11 yıldır ülkemizdeki koleksiyonerlere ve vatandaşlarımıza hizmet veren bu tarihi mekanda, 2013’ten bugüne kadar 513 bin ziyaretçi ağırlandı. Bu yıl ise şu ana kadar 72 bin ziyaretçi geldi. Bu da 100 bin ziyaretçiye ulaşacağımızı gösteriyor. Bu rakamlar müzeye olan ilginin her geçen gün arttığını gösteriyor.” dedi.

‘GİRİŞ ÜCRETSİZ’

Bakan Uraloğlu, dünyadaki posta tarihinin uzun ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Müzemizde, posta tarihinin görselleri ve canlandırmaları yer alıyor. Bu anlamda, posta tarihine ilgi duyanlar için güzel bir bilgilenme ve keşif mekanı. Dünyada ilk pul 1840 yılında basılmış. Ülkemizde ise ilk pul 1863 yılında basıldı ve hizmet vermeye başladı. Müzemizde, pul koleksiyonları, sergiler ve arşivler yer alıyor. Bununla birlikte, telgraf makinelerinden telefonlara kadar geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Unutmamak gerekir ki, para basımı gibi pul basımı da egemenliğin bir göstergesidir. 1863 yılında kendi pulumuzu bastık ve o günden beri sürekli olarak pul tedavülde tuttuk. Bu konuda müzemizde harika görseller mevcut. Bulunduğumuz bina, bodrum katıyla birlikte geçmişte banka olarak da kullanılmış. Binada, geçmişte paraların korunduğu, şimdi ise pulların saklandığı kasalar var. Pulların da paralar kadar değerli olduğunu söyleyebilirim. Bu tarihi hazinemizi, gelecek nesillere aktarmak için en iyi şekilde korunuyor. Ankara’daki hemşehrilerimiz ve tüm vatandaşlarımızı burayı ziyaret etmeye davet ediyorum. Müzeye giriş ücretsizdir. Ziyaretçilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kültür Sanat Kültür Güncel PTT PTT

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP