DOLAR 34,0389 -0.12%
EURO 38,0783 0.36%
ALTIN 2.831,381,03
BITCOIN 21528705.64017%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

20:34

YATSIYA KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu: Posta Ekosisteminde Yenilik ve Teknoloji Temel Öncelik Olmalı
5 okunma

Bakan Uraloğlu: Posta Ekosisteminde Yenilik ve Teknoloji Temel Öncelik Olmalı

ABONE OL
Eylül 16, 2024 10:56
Bakan Uraloğlu: Posta Ekosisteminde Yenilik ve Teknoloji Temel Öncelik Olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği (UPU) üyelerine çağrıda bulunarak, posta sektörünün dijitalleşme ve inovasyondan nasıl faydalanabileceğini ve gelecekteki gelişimini masaya yatırmak için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu’nun açılışında, PTT’nin UPU’nun kurucu üyelerinden biri olduğunu ve birlik üyesi ülkelerle her dönemde yakın işbirliği içinde olduğunu belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’nin 2016 yılında UPU başkanlığını üstlendiği dönemde önemli başarılar elde ettiğini ve PTT’nin bu süreçte deneyim kazandığını ifade etti.

Uraloğlu, forumda UPU’nun küresel posta ağı oluşturma ve geliştirme sürecindeki rolüyle küresel işbirliğini sağlamak için atılması gereken adımların ele alınacağını belirterek, “Çok daha güçlü bir posta sektörünün yolunu sizlerle birlikte Ankara’dan açacağız” dedi.

Uraloğlu, forumda UPU’nun 2026-2029 dönemi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak “tek posta bölgesinden yararlanarak küresel bağlantı ve işbirliğini geliştirmek”, “küresel posta ekosisteminde yenilikler yaparak sektördeki dönüşüm ve büyümeyi desteklemek” ve “geliştirilmiş işbirliği yoluyla posta gelişimini kolaylaştırarak, dayanıklılık ve kapsayıcılık oluşturmak” gibi 3 ana temayı ele alacaklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu, forumda küresel posta pazarında verimliliğin nasıl artırabileceği konusunda da görüş alışverişinde bulunulacağını belirterek, sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimize edilmesi, gelişmiş platformların posta topluluğu içinde işbirliğini ve yeniliği teşvik etmesi gibi konuların masaya yatırılacağını belirtti.

Uraloğlu, PTT’nin 184 yıllık köklü geçmişiyle birçok alanda vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetler sunduğunu ve şirketin dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Uraloğlu, PTT’nin 210’dan fazla noktaya uluslararası posta ve kargo gönderimi yaptığını ve Türkiye’nin dünyada ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine ulaşmak için dijitalleşmenin önemini vurguladı.

UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki, posta sektörünün birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ve bu risklerin yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, insanların ihtiyaçlarına çözüm sunan bir stratejiye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, forumun sadece posta sektörü için değil, bölgesel ve uluslararası işbirliğinin gelişimi için de önemli rol oynayacağını ifade etti.

Gülten, forumun ülkeler arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğini ve UPU’nun hedeflerine ulaşması yolunda atacağı adımların dünya genelinde posta hizmetlerinin kalitesini yükselteceğini söyledi.

İki gün sürecek forum, açılış konuşmalarının ardından panellerde devam etti.

Kaynak: AA / Arife Yıldız Ünal – Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Teknoloji Ekonomi ankara Güncel Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.