DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu: Kanuna uydukları anda Instagram erişime açılır
13 okunma

Bakan Uraloğlu: Kanuna uydukları anda Instagram erişime açılır

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 13:32
Bakan Uraloğlu: Kanuna uydukları anda Instagram erişime açılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Türkiye’nin Instagram Engeliyle İlgili Son Açıklaması: “Eksiklikler Giderilince Engel Kaldırılacak”

Türkiye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Instagram’a erişim engeli getirmesiyle hareketli günler geçiriyor. Konuya ilişkin son açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı.

Bakan Uraloğlu, Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi’nde yaptığı incelemelerin ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Instagram engeline dair sorular üzerine Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve belirli kurallar, değerler ve hassasiyetlere sahip olduğunu vurguladı.

“Eksiklikleri Giderdikleri An Engeli Kaldıracağız”

Bakan, Türkiye dışında bulunan ancak ülke içinde temsilcilikleri bulunan bazı sosyal medya platformlarının, ülkenin belirlediği kurallara ve yasalara uyum sağlamadığını belirtti. Yapılan uyarılara rağmen bu platformların bazı kuralları çiğnediğini ifade eden Bakan, “Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

“Vatandaşlarımızın Hissiyatını Doğru Yönetmeye Çalışıyoruz”

Bakan Uraloğlu, Instagram’a uygulanan erişim engeline ilişkin şu ifadeleri kullandı: “En son katalog suçları kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulamadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Vatandaşlarımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan ilgili kişiler şu anda arkadaşlarımızla görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, eksiklikler de belli. O eksiklikleri giderdikleri an, yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ancak burası bağımsız bir ülke, kanunlar ve kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara uymasını istiyoruz.”

Kaynak: AA / Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Instagram Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP