DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bakan Tekin’den "Gazze" dersi yanıtı: Videonun üçte birinden daha az bir bölümde yer aldı
5 okunma

Bakan Tekin’den "Gazze" dersi yanıtı: Videonun üçte birinden daha az bir bölümde yer aldı

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:47
Bakan Tekin’den "Gazze" dersi yanıtı: Videonun üçte birinden daha az bir bölümde yer aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024-2025 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı. Öğrenciler yaz tatilinin ardından okullarına geri döndüler. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN TEKİN’DEN “GAZZE” DERSİ YANITI

Okulların ilk gününde “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” dersinin gösterilmesiyle ilgili gelen tepkilere Bakan Tekin yanıt verdi. 15 dakikalık videoda Gazze’ye çok az yer verildiğini vurgulayan Bakan Tekin şunları söyledi: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında müfredatlarımızı güncelledik. Bu modelde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin binlerce yıllık geçmişine ve geleneğine vurgu yapıyoruz. Bu devlet geleneği, millet olma bilincini gelecek kuşaklara aktarıyor. Tarih boyunca, atalarımız dünyanın neresinde olursa olsun, haksızlığa, adaletsizliğe ve zulme karşı mücadele etti.

Bakan Tekin'den 'Gazze' dersi yanıtı: Videonun üçte birinden daha az bir bölümde yer aldıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

“VAHŞETE SESSİZ KALMAK DEVLET GELENEĞİMİZLE ÖRTÜŞMEZ”

Videoda geçen Çanakkale ifadesi, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç noktasını temsil ediyor ve millet olma bilincimize işaret ediyor. Bu derste ayrıca, insan hakları ihlallerine ve zulme karşı tepki gösterebilecek bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gazze’de son bir yılda 10 binden fazla öğrenci şehit oldu. Yıkılan okullardan bahsetmiyorum bile. 40 binden fazla şehit var. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor. Buna sessiz kalmak devlet geleneğimizle ve millet olma bilincimizle örtüşmez. İlk dersimizi bu şekilde düzenledik.

“VİDEONUN ÜÇTE BİRİNDEN DAHA AZ BİR BÖLÜMÜNDE GAZZE’YE YER VERDİK”

15 dakikalık bir video hazırladık. Öğretmenlerimizin bu video ile derse başlamalarını istedik. Videoda hem Kurtuluş Savaşımız hem de devlet geleneğimizde nasıl davrandığımız ve bu doğrultuda nasıl bir refleks göstermemiz gerektiği ele alınıyor. Videoda Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili herhangi bir eksiklik yok. 9 Eylül ve Atatürk’e vurgu yapılıyor. Gazze ile ilgili bölüm, videonun üçte birinden daha az bir kısmını kapsıyor. Kimin izlediğini, kimin izlemediğini takip etmedim. Bu etkinliğin okullarda nasıl işlenebileceği hakkında hafta boyunca bilgi paylaştık.”

Haberler.com / Turan Yiğittekin – Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Çanakkale 9 Eylül Eğitim Yaşam Gazze

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP