DOLAR 34,1288 -0.03%
EURO 38,0556 0.35%
ALTIN 2.891,960,24
BITCOIN 21692200.36444%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Memişoğlu’ndan Sağlık Sistemi Hakkında Açıklamalar
6 okunma

Bakan Memişoğlu’ndan Sağlık Sistemi Hakkında Açıklamalar

ABONE OL
Eylül 24, 2024 08:44
Bakan Memişoğlu’ndan Sağlık Sistemi Hakkında Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aydın Üniversitesi’nin akademik yıl açılış programına katılarak sağlık sistemindeki önemli konulara değindi.

Memişoğlu, sağlık çalışanlarının yurt dışına göçünün abartıldığına dikkat çekerek, “Patolojik bir sayıya ulaşmadığı sürece devlet önlem almaz” dedi. Yurt dışına giden hekimlerin sayısının “çok abartılı olmadığını” belirten Memişoğlu, bununla birlikte sağlık sistemindeki bir soruna dikkat çekti: “Hekimler özel muayenehanesine kaçmaya başladı, bu sistemde bir sorun demektir, bunu düzelteceğiz.”

Bakan, doktor-hasta ilişkisinde yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hekimin kendisini değerli hissetmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sağlık alanında önemli ilerleme kaydettiğini belirten Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini ve kalitesini övdü. Ancak Memişoğlu, Türkiye’nin sadece sağlık hizmeti sunan değil, aynı zamanda sağlık teknolojisi üreten bir ülke olması gerektiğini de belirtti.

“Dünyada sağlık liderliğinin hedefiyle koşan bir ülkeye ihtiyacımız var. Bilgiyi üretmez sadece hizmette kalırsanız yerimizde sayıyoruz demektir” diyen Memişoğlu, sağlık kültürünü artırmanın önemine vurgu yaptı.

Sağlık hizmetlerinin fazlaca ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Memişoğlu, bunun topluma anlatılması gerektiğini ifade etti. “Biz değerliyiz, sizin için varız” diyen Bakan, sağlık çalışanlarına olan saygının önemini vurguladı.

Memişoğlu, diyabetik sensör konusunda da çalışmaların devam ettiğini ve 2025 yılı sonuna kadar yerli sensörün oluşturulması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Programın sonunda Bakan Memişoğlu’na çiçek takdim edildi.

Bakan Memişoğlu'ndan Sağlık Sistemi Hakkında AçıklamalarKaynak: İhlas Haber Ajansı / HASİBE KARADAĞ – Sağlık

İstanbul Aydın Üniversitesi Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı İstanbul Politika Türkiye Sağlık Aydın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.