DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22471610.2741%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Memişoğlu’ndan Eğitimde Bilim ve Teknoloji Vurgusu
6 okunma

Bakan Memişoğlu’ndan Eğitimde Bilim ve Teknoloji Vurgusu

ABONE OL
Eylül 28, 2024 07:48
Bakan Memişoğlu’ndan Eğitimde Bilim ve Teknoloji Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya Üniversitesi’nin akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlık alanında daha iddialı olmak gerektiğini vurguladı. “Artık sağlığın bilgisini de üretmeli, bilimini de yapmalı, teknoloji de geliştirmeliyiz,” diyen Bakan Memişoğlu, bilim üretmenin ve çalışmanın önemine dikkat çekti.

Amasya Üniversitesinin Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende “ilk ders” sunumunu yapan Memişoğlu, üniversitenin 2006 yılındaki kuruluşundan bu yana büyük bir gelişme kaydettiğini belirtti. Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için çağrıda bulunan Bakan, üniversitelerin bilim insanlarına ve çalışanlara daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Memişoğlu, Filistin’e yönelik saldırılara değinerek, “biz birlikte hareket etmezsek, bilim üretmezsek, daha çok çalışmazsak şeytan şeytanlığını, vahşi vahşiliğini yapar,” dedi. Bu nedenle daha fazla üretim, çalışma ve destek gerektiğini vurguladı. “Burada olmaktan, böyle bir medeniyetin çok önemli bir şehrinde olmaktan, sizlere hitap etmekten gurur duydum, onur duydum,” diye sözlerini tamamladı.

Törende Bakan Memişoğlu’na “fahri doktora” unvanı verildi ve cübbe giydirildi. Daha sonra Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın açılışına katılan Memişoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Bakan, ardından Amasya Valiliği’nde düzenlenen İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti.

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Teknoloji Politika Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP