DOLAR 34,1243 -0.11%
EURO 37,0566 -0.26%
ALTIN 2.953,210,57
BITCOIN 2285243-1.39412%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

18:28

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bakan Memişoğlu’ndan Bütüncül Sağlık Hizmeti Vurgusu
7 okunma

Bakan Memişoğlu’ndan Bütüncül Sağlık Hizmeti Vurgusu

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:49
Bakan Memişoğlu’ndan Bütüncül Sağlık Hizmeti Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Şu anda en önemli hedefimiz, bütüncül bir sağlık hizmeti sunabilmek. Bunun için mevzuat çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi’nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Törende, Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, akademisyenler ve öğrenciler de hazır bulundu. Bakan, Türkiye’nin sağlık alanında büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, “2002 yılında her vatandaşımız yılda sadece 2 kez sağlık hizmetine erişebiliyorken, bugün bu sayı 11,7’ye çıktı. Kamu hastanelerindeki yatak kapasitesi de son derece gelişti. Kaliteli odalarda olma oranı, o dönemde yüzde 1-2’nin altındayken, bugün yüzde 80’in üzerine çıktı. Bu başarının arkasında binlerce insanın emeği ve adanmışlığı var.” şeklinde konuştu.

‘YENİ BİLGİLER ÜRETMEK GEREKİYOR’

Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık alanında sadece tedaviyle yetinmeyeceklerini, aynı zamanda yeni teknolojiler ve bilgiler üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu mükemmel altyapılarda artık sağlık bilimi ve teknolojisi üretmek zorundayız. Bilim dünyasına yenilikler kazandırmalı ve yeni bir şeyler söylemeliyiz. Bu artık bizim sorumluluğumuz. Sadece hastaları tedavi etmek değil, burayı sağlığın bilgilerinin ve teknolojilerinin üretildiği alanlar haline getirmek amacımız.” dedi.

‘MEVZUAT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Hastanelerde klinik çalışmalara yönelik Faz 1 ve Faz 0 çalışmalarının da yapılabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Memişoğlu, şunları söyledi:

“Gerek altyapımız gerek insan gücümüz bu çalışmaları gerçekleştirmeye hazır. Bu yapıları, tıp biliminin merkezleri olarak görüyoruz. TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) üzerinden bir ekosistem oluşturarak, finansman, insan gücü ve bilim gücünü bu fiziki yapılarda kullanmayı hedefliyoruz. Şu anda en büyük hedefimiz, bu yapıları 1’inci ve 2’nci basamak tedavi merkezleri ve koruyucu sağlık alanlarıyla entegre bir şekilde çalıştırmak. Yani, bütüncül bir sağlık hizmeti sunmak. Mevzuat anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlık olarak, doğru yerde, doğru zamanda, etkin tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri sağlamayı amaçlıyoruz. Herkesin kendi sağlık hizmeti ihtiyacına göre, aile hekimliğine, 1’inci ve 2’nci basamak devlet hastanelerine yönlendirilmesi ve sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için hem mevzuat hem de işlerlik anlamında çalışıyoruz.”

‘AKADEMİ CAMİASI, GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYOR’

Memişoğlu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne de katıldı. Rektör Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve öğretim üyeleriyle öğrencilerin hazır bulunduğu törende konuşan Bakan, akademi camiasının sadece eğitim ve hizmet sorumluluğunun olmadığını vurguladı. “Akademi dünyası, gelecekteki sağlık sistemini şekillendirecek ve Türkiye’nin gelişimini de yönlendirecektir. Daha çok çalışmalı, üretmeliyiz. Bilim ve bilgi olmadan ilerleyemeyiz. Farklılıklarımızın önüne geçmeli ve birlikte çalışarak iyiliği güçlendirmeliyiz. Akademik dünya ve bilim dünyası, bu sorunun cevabını bulmak için önemli bir rol oynuyor. Sağlık Bakanlığı olarak iş birliğine ve desteğe her zaman hazırız. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık hizmetlerini, eğitimini ve bilgisini artıracak her kişi ve kuruma destek olmak ve önlerini açmak gibi bir sorumluluğu var. Bu destek sadece kamu hastanelerini değil, üniversiteleri, sağlık uygulama merkezlerini ve özel sektörü de kapsıyor. Her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle ve politikalarıyla şekilleniyor. Biz, toplumun, bilim insanının, üniversitelerin ve hastanelerde hizmet eden herkesin hizmetkarıyız. Biz Sağlık Bakanlığıyız.” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Teknoloji Politika Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP