DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan, Memur-Sen ile İUP Üzerine Görüştü
5 okunma

Bakan Işıkhan, Memur-Sen ile İUP Üzerine Görüştü

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:48
Bakan Işıkhan, Memur-Sen ile İUP Üzerine Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı makamında ağırladı.

Yalçın, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Bakan Işıkhan’ı ziyaret ettiklerini belirtti. Görüşmenin amacının, 29 Ağustos’ta tanıtılan İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) okulların personel ihtiyacını gidermedeki başarısını değerlendirmek olduğunu vurgulayan Yalçın, programın okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını, iş ve sosyal güvence eksikliği yarattığını ve ücret adaletsizliği oluşturduğunu ifade etti. Yalçın, “Öğrencilerimize ve çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim görmeleri için idarecilerden öğretmenlere kadar tüm eğitim çalışanlarının büyük çaba göstermesi gerektiğini, bunun için de yan hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesinin hayati önem taşıdığını” söyledi.

Yalçın, ücret adaletsizliğinin giderilerek programın işlevsel hale getirilebileceğini ve asgari ücretin altında kalan ödemelerin çekiciliğini kaybettiğini belirterek, programın cazip hale getirilmesi için Bakan Işıkhan’a çağrıda bulundu.

Yalçın’ın açıklamasına göre, Bakan Işıkhan, İUP kapsamında ödenecek ücreti 12 bin liraya yükseltmek ve ilgili mevzuattaki eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Işıkhan Vedat Işıkhan Ali Yalçın Politika Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.