DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569520.6067%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğiz
13 okunma

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğiz

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:51
Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarının hızla arttığını ve bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti. Bakan Işıkhan, “Belediyelerin borçlarını ödememeleri ve hatta artırmaları kabul edilemez. Artık son uyarımı yapıyorum. Bu borç sarmalından bir an önce çıkmaları gerek. SGK olarak borçlarımızı yasal yollarla tahsil etmek için gereken adımları atacağız.” dedi.

BAKAN IŞIKHAN: BELEDİYELER SGK BORÇLARINI İHMAL ETTİ

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Işıkhan, “Seçim öncesi belediyelerin borçlarını ödemeleri gerektiğini söylemiştim. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı ve borçlar daha da arttı. Bu durum kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğizÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

“İZMİR EN YÜKSEK BORCA SAHİP BELEDİYE”

Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK borcunun seçimden sonra 96 milyardan 120 milyara yükseldiğini ve bu belediyelerin çoğunun CHP’li olduğunu belirtti. Işıkhan özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dikkat çeken bir borç yüküyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu 5 yılda 885 kat artmış. Bu borcu AK Parti’den mi devraldılar? Son birkaç ayda borç 5,3 milyardan 7,8 milyara yükselerek İzmir’i SGK’ya en fazla borçlu belediye konumuna getirmiş. CHP’li İzmir belediyeleri bu borç yükünden kurtulmak için bir an önce adımlar atmalıdır.” dedi.

“SON UYARI”

Bakan Işıkhan, İzmir’in CHP’li belediyelerinin de aynı sorundan muzdarip olduğunu belirterek, “CHP belediyeciliğiyle ilgili fikir edinmek için İzmir’e bakmak yeterli. Borçlar hızla artıyor. Bu borç sarmalından çıkmaları gerek. İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok CHP’li belediye aynı durumu yaşıyor. Bu borç 120 milyardan 200 milyara, hatta 300 milyara bile çıkabilir. SGK olarak bu borçları tahsil etmek için yasal yolları kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Çocuklarımızın ve emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. Sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak için aktüeryal dengeyi korumak zorundayız.” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

izmir Ulaşım Çevre Partiler İzmir Politika Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP