DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21598401.07019%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan: Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi (VİDEO EKLENDİ)
14 okunma

Bakan Işıkhan: Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi (VİDEO EKLENDİ)

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:51
Bakan Işıkhan: Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi (VİDEO EKLENDİ)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını eleştirdi. Işıkhan, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcunun son beş yılda 885 kat arttığını belirterek, “AK Parti’den borçlu belediyeler devraldık” iddiasını sorguladı. Işıkhan, belediyelerin toplam SGK borcunun seçim sonrası iki ayda 96 milyardan 120 milyara yükseldiğini ve bu yükselişin büyük oranda CHP’li belediyelerden kaynaklandığını savundu.

Bakan Işıkhan, İzmir’deki körfezdeki balık ölümlerini de eleştirerek, bu durumun CHP’li belediyelerin şehir yönetiminde başarısızlığının göstergesi olduğunu belirtti. Körfezin kirlilik ve oksijen yetersizliği nedeniyle ölü balıklarla dolu olduğunu belirten Işıkhan, “CHP zihniyetinin halk, insan, hizmet ve belediyecilik diye bir derdi olmadığına çok kez şahit olduk” dedi.

Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin milli bir güvenlik meselesi olduğuna vurgu yaparak, bu sistemin popülizme kurban edilmemesi gerektiğini ifade etti. Belediyelerin borçlarını ödemedikleri gibi daha da artırdıklarını söyleyen Bakan, SGK olarak yasal yollarla borçların tahsil edilmesi için gerekli adımları atacaklarını belirtti. Işıkhan, “Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız” dedi.

Işıkhan, İzmir’de sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli nedeniyle tutuklanan ve tahliye olduktan sonra 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’na CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuğu olarak katılan Dilruba Kayserilioğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye yaptığı ağır hakaretleri eleştirerek, CHP’nin bu kişiyi onur konuğu yapmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım, AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde oylarının ciddi oranda azaldığını kabul ederek, bu düşüşün sebeplerini analiz etmek gerektiğini söyledi. Yıldırım, vatandaşların CHP’ye ikinci bir şans vermek istediğini ancak bunun henüz sonuçlarını görmediklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’de kentsel dönüşüm vaadiyle toplanan milyarlarca liranın buharlaştırıldığını ve İZBETON’da 2 milyar TL’lik yolsuzluk yaşandığını öne sürdü. Dağ, ayrıca körfezdeki kötü koku ve balık ölümleri sorunlarına hükümet olarak çözüm odaklı yaklaşacaklarını belirterek, önümüzdeki hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile birlikte İzmir’de bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

Dağ, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın iki farklı açılış yapmasının, fuarın öneminin göz ardı edildiğini gösterdiğini söyledi. Dağ, “İzmir ve İzmir’in sembolü olmuş fuar, sizin kendi kişisel hesaplarınızın çok üstündedir. Buna meze edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son yerel seçimlerde partisinin vatandaştan bir mesaj aldığını ifade ederek, ekonomideki eksiklikler ile ilgili hem genel merkezin hem kabinenin gereğini yapacağını belirtti. Pakdemirli, CHP’nin İzmir’in kaynaklarını yanlış kullandığını ve hizmet konusunda sıfır bir yerel iktidar olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Vedat Işıkhan Vedat Işıkhan Ekonomi İzmir Çevre İzmir Politika Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP