DOLAR 34,1142 0.28%
EURO 38,1059 0.12%
ALTIN 2.866,331,32
BITCOIN 21719712.45521%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek ve Sürecin Takipçisi Olacak
7 okunma

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek ve Sürecin Takipçisi Olacak

ABONE OL
Eylül 11, 2024 09:56
Bakan Göktaş, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek ve Sürecin Takipçisi Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır’da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran’ın mezarını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte ziyaret edeceklerini duyurdu. Göktaş, “Olayın tüm ayrıntıları aydınlatılana ve sorumluların hesap vermesi sağlanana kadar sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

Göktaş, Danıştay Eğitim Tesisi’nde düzenlenen “Gazi Kadınlar Buluşması” programında yaptığı konuşmada kadın gazilerin sadece ülkenin savunmasında değil, aynı zamanda geleceğin inşasında da önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Kadın gazilerin cesareti, sabrı ve kahramanlıklarının yeni nesillere ilham kaynağı olduğunu belirten Göktaş, bakanlık olarak kadın gazilerin hikayelerini anlatmaya, anılarını yaşatmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kadınların kamusal ve toplumsal hayatta görünür olması ve temsil edilmesinin demokrasinin temel ilkelerinden biri olduğunu vurgulayan Göktaş, “Bu anlamda kadının toplumsal statüsünün iyileştirilmesi, sadece kadınların değil, tüm toplumun yararınadır. Çünkü toplumsal yaşamda güçlü kadın, gelecek nesillerin güçlü bireylerden oluşmasının da yolunu açar.” dedi.

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, her türlü şiddetin asla kabul edilemez olduğunu, “sıfır tolerans” ilkesi doğrultusunda mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Göktaş, şehit ve gazilerin emanetlerinin, değerli aileleri, anneleri, babaları ve çocukları olduğunu vurgulayarak, özellikle çocukları korumayı Türkiye’nin değerlerini korumak ve insanlığı yüceltmek olarak tanımladı.

“Narin’i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kaybolduğu haberi alınır alınmaz devletin tüm kurumları arama çalışmaları başlatsa da ne yazık ki Narin’in acı haberini aldık.” diyen Göktaş, sürecin başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağladıklarını belirtti.

“Bugün Adalet Bakanımız ile Diyarbakır’da yavrumuzun kabrini ziyaret edeceğiz. Tüm detaylarıyla süreç aydınlatılana ve sorumlu herkesin hesap vermesini sağlayana kadar da sürecin bizzat takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi Narin’in katilleri hem adalet önünde hem de kamu vicdanı önünde hesap verecek. Bakanlık olarak bu davaya müdahil olacağız. Bu elim olayın, siyasi bir malzeme haline getirilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Narin bu milletin, hepimizin evladıdır. Bu anlamda Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur.” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahinur Özdemir Göktaş Mahinur Özdemir Göktaş Narin Güran Diyarbakır Politika Türkiye Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP