DOLAR 34,1829 0.13%
EURO 38,1949 -0.16%
ALTIN 2.928,73-0,15
BITCOIN 22421692.05152%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Fidan: İki devletli çözüm için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz | Dış Haberler
4 okunma

Bakan Fidan: İki devletli çözüm için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz | Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu marjında gerçekleştirilen, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin Gazze Temas Grubu'nun, Avrupa Birliği ve Norveç'le düzenledikleri toplantıya katıldı. Bakan Fidan burada yaptığı konuşmada, "İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz" dedi

ABONE OL
Eylül 27, 2024 08:45
Bakan Fidan: İki devletli çözüm için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu marjında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Ligi, Avrupa Birliği (AB) ve Norveç’in birlikte düzenlediği Gazze Temas Grubu toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşma yaptı.

Fidan, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü “öldürme çılgınlığının” sona erme ihtimalinin düşük olduğunu ve ateşkes görüşmelerinin de çıkmaza girdiğini vurguladı.

AA’nın haberine göre, Fidan, ateşkes girişimlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından sürekli olarak baltalandığını belirtti. “İsrail saldırganlığı, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten sonra şimdi de Lübnan’a yayıldı,” diye ekledi.

"NETANYAHU YÜZÜNDEN BÖLGEMİZ ALEVLER İÇİNDE"

“Netanyahu yüzünden bölgemiz alevler içinde,” diyen Fidan, kritik bir eşikte olunduğu konusunda uyarıda bulundu.

Fidan, uluslararası toplumun önemsediği “kurallara dayalı düzenin” dağıldığına dikkat çekerek, İsrail’in soykırım niteliğindeki saldırganlığının sorunun gerçek boyutunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Fidan, “İki devletli çözümün uygulanması için İsrail’in iyi niyetine güvenemeyiz,” dedi.

Fidan, İsrail Parlamentosunun Filistin Devletini ve iki devletli çözümü reddetme kararının net bir mesaj olduğunu belirterek, İsrail’in “açgözlülüğüne” göz yumulmaması gerektiğini vurguladı.

Fidan, Uluslararası Adalet Divanı’nın tavsiye kararının ve 10 Mayıs 2024 tarihli BM Genel Kurulu kararının yeni bir kapı açtığını belirterek, “Filistin Devleti BM’nin tam üyesi olmalıdır. Şimdi hedefimize bir veto kaldı,” diye konuştu.

Filistin işgalinin İsrail’e ne barış ne de güvenlik getirmediğini söyleyen Fidan, “Ancak, iki devletli çözümün uygulanması herkes için kalıcı güvenliği sağlayacaktır,” dedi.

Fidan, Türkiye’nin daha önce her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için bir garantörlük mekanizması kurulması önerisini de hatırlatarak, “İki devletli çözüm çok geç olmadan hayata geçirilmelidir,” çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.