DOLAR 34,1307 -0.03%
EURO 38,0630 0.38%
ALTIN 2.888,090,11
BITCOIN 21660670.08339%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Ersoy, ‘Tutkulu İki Yürek’ Sergisini Ziyaret Etti
8 okunma

Bakan Ersoy, ‘Tutkulu İki Yürek’ Sergisini Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 24, 2024 08:48
Bakan Ersoy, ‘Tutkulu İki Yürek’ Sergisini Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk resim sanatının iki önemli ismi Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu’nun eserlerini sergileyen “Tutkulu İki Yürek” sergisini ziyaret etti.

Sergi, Ankara’da 21 Eylül tarihinde açıldı ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 49’uncu ölüm yıldönümü anısına düzenlendi. Eyüboğlu ailesinin mirasını günümüze taşıyan koleksiyon, Bakan Ersoy’a küratör Siret Uyanık tarafından sunuldu.

Bakan Ersoy, sergiyi ziyaretinde Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu’nun eserlerini inceledi. Sergi, çağdaş Türk resim sanatının önemli isimlerinden biri olan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanatını ve mirası taşıyan eserlerin yanı sıra, Eren Eyüboğlu’nun 30 eserini de içeriyor.

Bakan Ersoy, ziyaretinin ardından 18 Eylül tarihinde hayatını kaybeden ressam Mustafa Ayaz’ın anı defterini imzaladı. Anı defterinde, Mustafa Ayaz’ı sanatına ve sanatçılara verdiği desteklerle hatırladığını ve sanat dünyasına bıraktığı mirası takdir ettiğini belirtti.

Mustafa Ayaz Müzesi’nde düzenlenen “Tutkulu İki Yürek” sergisi, 17 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergi, 1957 Sao Paulo Bienali’nde ödül alan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun nonfigüratif tarzdaki “Meyveler” adlı eseri de dahil olmak üzere birçok önemli eseri sunuyor.

Bakan Ersoy, 'Tutkulu İki Yürek' Sergisini Ziyaret EttiKaynak: İhlas Haber Ajansı / BURAK CAN EKİZOĞLU – Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Bedri Rahmi Eyüboğlu Mehmet Nuri Ersoy Eren Eyüboğlu Kültür Sanat Politika Ressam Kültür Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP