DOLAR 34,1189 0.28%
EURO 38,1346 0.15%
ALTIN 2.873,911,59
BITCOIN 2146276-0.19644%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Bayraktar, Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılış törenine katıldı
8 okunma

Bakan Bayraktar, Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılış törenine katıldı

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:49
Bakan Bayraktar, Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılış törenine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni eğitim-öğretim yılının açılış töreni için Ankara’da bulunan Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Törende yaptığı konuşmada Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediğini ve bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın yanı sıra bu kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanacak teknolojileri de yerli olarak üretmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bakan, Türkiye’nin sahip olduğu büyük rüzgar ve güneş enerjisi potansiyelinin yanı sıra jeotermal enerji kaynaklarına da dikkat çekti. Türkiye’nin bu alanlarda dünyada 11. sırada olduğunu belirten Bayraktar, “Daha ileri gitmemiz lazım; çünkü ülkemizin böyle bir potansiyeli var. Avrupa’da 5’inci sıradayız; ama sadece enerjimizi rüzgardan ve güneşten sağlamakla kalmamamız lazım. Biz aynı zamanda bu teknolojileri de kendimiz üretmemiz lazım. Ülkemizde artık bunların sanayisinin gelişmesi lazım” dedi.

Bayraktar, Türkiye’nin kendi mühendisleri ve teknisyenleri tarafından üretilen enerjiyle daha sürdürülebilir ve bağımsız bir geleceğe doğru ilerleyeceğine vurgu yaparak, “Kendi enerjisini yenilenebilir kaynaklarından karşılayan, yerli kaynaklarından karşılayan, bu ekipmanları kendisi üreten, kendi mühendisleri, teknisyenleri olan bir ülke olarak Türkiye enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ve inşallah bu 30 yıl içerisinde karbon nötr hedefinin yanına enerjide tam bağımsız bir Türkiye hedefini hep birlikte ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Türkiye’nin Gabar’da petrol üretimine başladığını ve Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz sahasıyla enerji kaynaklarını çeşitlendirme yolunda önemli adımlar attığını belirtti. Bu başarıların, ülkenin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmak için gösterilen çabaların bir sonucu olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Biz inanırsak kararlılıkla, istikrarlı bir şekilde, planlı bir şekilde, programlı bir şekilde çalışırsak, ulaşamayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

Enerji verimliliğini artırmanın önemine dikkat çeken Bayraktar, “Türkiye olarak evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, her yerde sokağımızda verimli enerji kullanan bir ülke olmak durumundayız” dedi ve nükleer enerji santrallerinin devreye alınmasıyla Türkiye’nin enerji hedeflerine daha da yaklaşacağına inandığını belirtti.

Bakan, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni özel bir okul olarak tanıtarak, öğrencilerin eğitimlerine verilen önemi vurguladı ve “Ülkemizin geleceği için siz gençlere büyük bir ihtiyaç var. Hepinize inanıyoruz. Sizde de bu inanç ve kararlılık lütfen çok güçlü bir şekilde olsun” dedi. Bayraktar, törenin ardından 12. sınıf öğrencilerinin ilk dersine girerek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Eğitim Öğretim Yılı Alparslan Bayraktar Alparslan Bayraktar Anadolu Lisesi Politika Türkiye Eğitim Güncel Enerji

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP