DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152400-0.52064%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bakan Bayraktar: Doğalgazın ulaşmadığı ilçe ve beldelerimizi de doğalgazla buluşturmak istiyoruz
9 okunma

Bakan Bayraktar: Doğalgazın ulaşmadığı ilçe ve beldelerimizi de doğalgazla buluşturmak istiyoruz

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:48
Bakan Bayraktar: Doğalgazın ulaşmadığı ilçe ve beldelerimizi de doğalgazla buluşturmak istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara’da düzenlenen “Kars-Ardahan-Iğdır Lezzetleri ve Kültür Festivali”nde konuşarak, doğalgazın ulaşmadığı ilçelere de bu hizmeti ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Festival, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Başkent Millet Bahçesinde Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından düzenlendi. Etkinlikte üç şehrin yöresel lezzetleri sergilendi ve kaz yetiştiriciliğiyle bilinen bölgeden getirilen kazlardan birine “yılın altın kazı” ödülü verildi. Ayrıca Ardahan’ın Göle ilçesinden gelen kaşar üreticileri, geleneksel kaşar yapımını Ankaralılarla paylaştı.

Bakan Bayraktar, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın Türkiye’nin enerji ihtiyacına önemli katkılar sağlayan şehirler olduğunu vurguladı. Bu üç ilin Türkiye’nin elektrik üretimine önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Bayraktar, bu bölgelerin aynı zamanda güneş enerjisi potansiyeli açısından da değerli olduğunu ifade etti.

Bayraktar, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projeleri aracılığıyla hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılamada önemli rol oynadığını sözlerine ekledi. Bu üç şehrin doğalgaz, petrol, beton ve elektrik üretimi ile Türkiye’nin enerjisine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, doğalgazın ulaşmadığı ilçelere de bu hizmeti götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Festivalin açılış gününde, beş kaz arasından en güzeline “altın kaz” ödülü verildi ve katılımcılara Kars kaşarı, kaz eti ve lokma ikramları yapıldı. Etkinlik 8 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Alparslan Bayraktar Kültür Sanat Festival Politika Türkiye Ardahan Enerji Güncel Kültür Ankara Iğdır Kars

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP