DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2238167-0.31539%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bağcılar’da Alacak-verecek Meselesi Cinayetle sonuçlandı
6 okunma

Bağcılar’da Alacak-verecek Meselesi Cinayetle sonuçlandı

ABONE OL
Eylül 28, 2024 07:36
Bağcılar’da Alacak-verecek Meselesi Cinayetle sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağcılar’da 4 ay önce yaşanan olayda, alacak-verecek meselesi nedeniyle arkadaşını öldürdüğü iddia edilen şahıs, mahkeme karşısına çıktı. Şahıs, duruşmada pişman olduğunu ve maktulün ailesinden özür dilediğini belirtti. Ancak mahkeme başkanı, sanığa cinayetin konusu olan maddi zararla ilgili başvuru yapıp yapmadığını sordu. Şahıs, “Hayır” cevabını verince, mahkeme başkanı “Yani kendi hakkınızı kendiniz mi arıyorsunuz?” diye sordu.

Olay, 11 Mayıs tarihinde Bağcılar’da meydana geldi. Furkan Gök (27) adlı şahıs, arkadaşı Gökhan Göktaş’ı (35) silahla vurmuş ve öldürmüştü. Şahıs hakkında müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Furkan Gök hazır bulundu. Duruşmaya, maktulün ailesi ve avukatları da katıldı.

Sanık Gök, duruşmada ticari taksi şoförü olduğunu söyledi. “Öncelikle ben üzgünüm, keşke böyle bir olay yaşanmasaydı” dedi. “Maktul Gökhan’ı Eyüp Göktaş vasıtasıyla tanıdım. Eyüp benim kuzenim. Gökhan ve Eyüp araç alım satım işi yapıyorlardı. Olaydan bir yıl önce, Gökhan ve Eyüp’ün 7-8 ticari taksileri vardı. Ben elimdeki tüm parayı vererek bu taksilerden birini satın aldım. Karşılığında da Eyüp ve Gökhan’ın IBAN numarasına 400 bin TL gönderdim. Aracı kendi üzerime devralmadım, ama bende kaldı. Araç, Eyüp ve Gökhan’ın üzerine kayıtlıydı. Aracın aylık kira bedelini de Gökhan’ın hesabına gönderdim” dedi.

Sanık Gök, maktul Gökhan’ın hesabına 200 bin TL kira bedeli gönderdiğini ancak Gökhan’ın bu parayı plaka sahibi işletmeye ödememiş olduğunu söyledi. “Bunun üzerine plaka sahibi firma aracıma el koydu. Benim toplamda o tarihlerde 600-700 bin TL kadar zararım oldu. Bu durumu konuşmak için Gökhan’ı ve Eyüp’ü aradım. Gökhan’ı defalarca aramama rağmen ulaşamadım. Sonra bir şekilde kendisine ulaştım ve ‘Gel konuşalım’ dedim” diye ifade etti.

Sanık Gök, maktul Gökhan ile olay günü gece saatlerinde buluştuğunu söyledi. “Gökhan buluştuğumuzda ‘Ailemi niye arıyorsun? Sorunumuzu kendimiz halledelim’ dedi. Ardından bana ‘Sana para mara vermiyorum’ diyerek küfür etti. Elini beline atmaya yeltendi. Ben alkollü olduğumdan üzerimdeki silahı çektim ve Gökhan’ın ayaklarına doğru 3 el ateş ettim. Gökhan yere düştü. Ben Gökhan’ın üst bölgelerine ya da kafasına doğru ateş etmedim. Daha sonra olay yerinden ayrıldım ve teslim oldum. Maddi zararım giderilmedi. Pişmanım, karşı taraftan özür diliyorum” diye konuştu.

Mahkeme başkanı, sanığa savunmasının ardından maddi zararla ilgili başvuru yapıp yapmadığını sordu. Sanık “Hayır” cevabını verince, mahkeme başkanı “Yani kendi hakkınızı kendiniz mi arıyorsunuz?” diye sordu.

Duruşmada, maktulün eşi Gizem Göktaş da dinlendi. “Sanık, üzgün birini görmek istiyorsa evimize gelip 6 yaşındaki kızımı görebilir” dedi. “Vefat etmeden önce Gökhan’ı arıyordum, ‘Neden eve gelmiyorsun?’ diyordum. O da bana ‘Tehdit ediyorlar, gelemiyorum’ diyordu. Yine eşim bana ‘Sonumun ne olacağı belli değil’ demişti” diye ifade etti.

Müşteki beyanının ardından mahkeme, ara kararını açıkladı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi ve duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü sanık Furkan Gök ile maktul Gökhan Göktaş arasında araç alışverişine dayalı husumet bulunduğu belirtildi. Sanığın, maktulün kendisine 500 bin TL borcu olduğunu söylediği iddianamede belirtildi. Olay günü, sanığın maktulü aradığı ve alacak-verecek meselesini konuşmak için bir araya geldikleri belirtildi. İddianamede, taraflar arasında tartışma çıktığı ve sonrasında sanık Gök’ün Göktaş’a öldürme amacıyla 3 el ateş ettiği kaydedildi. Göktaş’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, sanık Gök, maktulün kendisine küfür ettiğini, elini beline attığını ve alkollü olması nedeniyle kendisine silah çekildiğini düşünerek ateş ettiğini söylediğini belirtti. Sanığın, ardından silahı ile teslim olduğunu da belirttiği iddianamede, Furkan Gök’ün ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Politika Bağcılar Mahkeme Cinayet 3-sayfa Hukuk Hakim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP