DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Bağcılar Belediyesi’nden Filistin’e Destek: Zeytin Çekirdeklerinden Tespih Yapımı
6 okunma

Bağcılar Belediyesi’nden Filistin’e Destek: Zeytin Çekirdeklerinden Tespih Yapımı

ABONE OL
Eylül 18, 2024 10:47
Bağcılar Belediyesi’nden Filistin’e Destek: Zeytin Çekirdeklerinden Tespih Yapımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gazze’de yok ettiği zeytin ağaçlarına dikkat çekmek amacıyla Bağcılar Belediyesi, Filistin ve Doğa İçin Dayanışma Etkinliği düzenledi. Etkinlik, ilçede eğitim gören ortaokul öğrencilerinin katılımıyla Filistin bayraklarıyla süslenmiş bir alanda gerçekleştirildi. Öğrenciler, “Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yapım Atölyesi”nde bir araya gelerek zeytin çekirdeklerinden tespih yapımını öğrendiler. Tespihlerin satışından elde edilecek gelir, Gazze’deki Filistinlilere bağışlanacak.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, sanatçı Turan Erdiren ve öğrenciler birlikte tespih yapımı etkinliğine katıldılar. Bu anlamlı proje, Filistin’deki zeytin ağaçlarının korunması ve tahribata uğrayan tarım alanlarından kaynaklanan gelir kaybını telafi etmek amacıyla Filistinlilere destek sağlamayı hedefliyor.

‘Zeytin Çekirdeklerinden Yapılan Tespihler, Filistin’in Hatırasını Yaşatacak’

Etkinliğin sadece bir doğa koruma hareketi değil, aynı zamanda bir dayanışma gösterisi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özdemir, “Filistinli kardeşlerimizin katledilmesini protesto ederken aynı zamanda katledilen doğayı ve zeytin ağaçlarının durumunu tüm dünyaya duyurmak ve bu duyarlılığı ortaya koymak için bir araya geldik. Fabrikalardan alınan zeytin çekirdeklerinden yaptığımız tespihler, hem bu ağaçlara olan saygımızı ifade etmek hem de onların hatırasını yaşatmak için birer sembol olacaktır” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Yerel Haberler Kültür Sanat Politika Filistin Bağcılar Zeytin Güncel Çevre Yaşam Gazze

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP