DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nden Ahşap Yakma Sanatıyla Destek
10 okunma

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nden Ahşap Yakma Sanatıyla Destek

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:32
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nden Ahşap Yakma Sanatıyla Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Fidan Kayıkçı: Ahşap Yakma Sanatıyla Hayatı Değişti

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kursiyer olan Fidan Kayıkçı, hobi olarak başladığı ahşap yakma sanatıyla hem kendi hayatını değiştirdi hem de kızına üniversitede destek oldu.

6 yıl önce sanat merkezine kayıt olan 52 yaşındaki Kayıkçı, zamanla ahşap yakma sanatında ustalaşarak bu yeteneğini bir mesleğe dönüştürdü.

Başlangıçta çevresine sattığı eserlerini daha sonra yurt içi ve yurt dışına da ulaştıran Kayıkçı, elde ettiği gelirle hem ev ekonomisine katkı sağladı hem de üniversite öğrencisi kızının masraflarını karşıladı.

Kayıkçı, sanat merkezine katılmadan önce sosyalleşmekte zorlanan, içine kapanık bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Kurs bana hem maddi hem de manevi olarak çok şey kattı. Sosyalleştim, yeni arkadaşlıklar kurdum ve kendimi daha iyi hissetmeye başladım.” dedi.

Hobisi olan ahşap yakma sanatının şimdi işine dönüştüğünü dile getiren Kayıkçı, “Kızımın eğitimine, giyimine, yemeklerine ve ulaşımına maddi olarak destek oluyorum.” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, kadınların yeteneklerini keşfetme imkânı sunan sanat merkezinde kursiyerlerin emeklerinin karşılığını almalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Her kursiyerimiz kendine uygun bir kursta eğitim görüyor. Başarıyla eğitimi tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Bağcılar Belediyesi Bağcılar Sanat Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP