DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Baba ve Oğul Aynı Hastanede Görev Yapıyor
7 okunma

Baba ve Oğul Aynı Hastanede Görev Yapıyor

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:56
Baba ve Oğul Aynı Hastanede Görev Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boran Alagöz, bu yıl Ankara’da tıp fakültesinden mezun olan 24 yaşında genç bir doktor. Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği kura çekilişinde babası Prof. Dr. Ali Alagöz’ün (51) 25 yıldır görev yaptığı Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. Baba ve oğlu, yaklaşık 1,5 haftadan beri aynı hastanede çalışarak hastalara şifa olmaya çalışıyor.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Boran Alagöz, yeni mezunlar için hastanelerde belirlenen kadrolara göre tercihlerini yaptı. 18 tercih hakkı bulunan Boran Alagöz, ilk tercihi olarak babasının çalıştığı hastanede görev almak istedi. Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Sistemi kura çekilişinde, Boran Alagöz’ün babasının çalıştığı hastaneye atanması onun için büyük bir mutluluk oldu. 1,5 hafta önce pratisyen hekim olarak göreve başladı. Boran Alagöz, babasıyla aynı hastanede çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Devlet yeni mezunlar için hastanelerde kadro belirliyor. Biz de kadro sayısına ve uygunluğa göre tercihlerde bulunuyoruz. Ben bu hastaneyi ilk tercihime yazmıştım. Kura YouTube’dan canlı yayınlandı. Herkesin ismi ve kadrolarını takip ettim. Kendi ismimi görünce çok sevindim. Hastane için 14 pozisyon vardı ve 13 kişi belli olmuştu. Son anda ismimi görünce çok heyecanlandım ve babamı aradım. O da çok sevindi” dedi.

‘BABAM BENİ MOTİVE ETTİ’

Küçük yaşlardan itibaren babasının doktorluğunu yakından gözlemlediğini belirten Boran Alagöz, “Onun işe gidip gelişini ve hastanedeki durumunu görüyordum. Bana anlattığı hikayeler ve hastanedeki işlerinden çok etkileniyordum. Bunun benim de doktor olmamda etkisi büyük oldu. Lisedeyken çok kararsız bir öğrenciydim. Babamın işini severek yapmasını ve işinde başarılı olmasını görmek beni çok motive etti. Sonunda tıp fakültesini tercih ettim. Annem de tıp okumamı çok istiyordu. Karar benim kararım olsa da, annemin isteğini biliyordum. Evimiz hastaneye çok yakın değil. Babam erken çıkmak zorunda kalıyor. Ben de bu iş sürecine yeni başladığım için disipline henüz alışamadım. Babamın yardımıyla hazırlanıp evden çıkıyoruz. Yolda sohbet ederek hastaneye geliyoruz” dedi.

‘OĞLUMLA AYNI HASTANEDE OLMAK GURUR VERİCİ’

Prof. Dr. Ali Alagöz, 25 yıldır aynı hastanede görev yaptığını belirterek, “Bu yıl oğlumla aynı hastanede çalışmanın verdiği mutluluk tarif edilemez. Bu aynı zamanda çok gurur verici. Allah herkese böyle bir mutluluk yaşatmasını diliyorum. Oğlumun buraya atanmasında herhangi bir yönlendirmem olmadı. Ailede hekimlerin fazla olması ve benim mesleğimin etkisiyle tıp fakültesini seçti. Şu anda birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oğlum şu anda buraya adapte olmaya çalışıyor. Hastanede çok karşılaşmıyoruz ama karşılaştığımızda beni tanıyan arkadaşlarımın tepkileri çok hoş oluyor. Aslında hekimler sosyal ortamlarda bir araya geldiklerinde genelde hastaneden bahsederler. Biz bu konuda yeniyiz. Sanırım ilerleyen süreçte bu konular evde çok tartışılacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hastane Ankara Eğitim Sağlık Güncel Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.