DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Baba ve Oğul Aynı Hastanede Çalışıyor
4 okunma

Baba ve Oğul Aynı Hastanede Çalışıyor

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:56
Baba ve Oğul Aynı Hastanede Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da tıp fakültesini yeni bitiren 24 yaşındaki Boran Alagöz, Sağlık Bakanlığı’nın kura çekilişi sonucunda babası Prof. Dr. Ali Alagöz’ün 25 yıldır görev yaptığı Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. Baba ve oğul, 1,5 haftadır aynı hastanede çalışarak hastalara hizmet ediyorlar.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Boran Alagöz, yeni mezunlar için hastanelerde belirlenen kadrolar doğrultusunda tercih yapma hakkına sahipti. 18 tercih hakkını kullanan Boran Alagöz, ilk tercihine babasının çalıştığı hastaneyi yazdı. Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Sistemi’ndeki kura çekilişinde Boran Alagöz, babasının Anesteziyoloji ve Reanimasyon Klinik ve Eğitim Sorumlusu olduğu hastaneye atandı ve 1,5 hafta önce pratisyen hekim olarak göreve başladı.

Boran Alagöz, babasıyla aynı hastanede çalışmanın mutluluğunu dile getirerek, “Hastanelerde kadrolar belirleniyor ve biz de tercihlerimizi yapıyoruz. Ben bu hastaneyi ilk sıraya yazmıştım. Kura YouTube’dan canlı yayınlandı. Herkesin ismini ve kadroları takip ettim. Kendi ismimi görünce çok sevindim. 14 pozisyon vardı ve 13 kişi atanmıştı. Umutsuzluğa kapılmıştım ama son anda ismimi görünce evde çığlık attım. İlk iş babamı aradım ve o da çok sevindi.” dedi.

“Babam beni motive etti”

Boran Alagöz, çocukluğundan beri babasının doktor olmasından etkilendiğini belirterek, “Onun işe gidip gelişini, hastanesindeki durumunu ve hikayelerini dinlerdim. Lisede çok kararsız bir öğrenciydim. Babamın işini severek yaptığını görmek beni motive etti ve sonunda tıp fakültesini tercih ettim. Annem de tıp okumamı çok istiyordu. Karar benim kararımdı ama o da isteğini belli ediyordu. Evimiz hastaneye çok uzak değil. Babam çok erken çıkmak istiyor, ben de yeni başladığım için bu disipline alışamadım. Onun yardımıyla hazırlanıp evden çıkıyoruz ve yol boyunca sohbet ederek hastaneye geliyoruz.” dedi.

“Oğlumla aynı hastanede olmak gurur verici”

Prof. Dr. Ali Alagöz, 25 yıldır hastanede görev yaptığını ve oğlunu aynı hastanede görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Allah herkese böyle bir şey nasip etsin. Çok mutluyum. Bu konuda herhangi bir yönlendirmem olmadı. Ailede doktorların fazla olması ve benim mesleğim nedeniyle oğlum tıp fakültesini seçti. Şu anda aynı hastanede çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oğlum burada adapte olmaya çalışıyor. Hastanede çok karşılaşmıyoruz ama birlikte olduğumuzda beni tanıyan arkadaşların tepkileri çok güzel oluyor. Hekimlerin sosyal ortamlarda en büyük sorunlarından biri hastaneden bahsetmeleridir. Biz bu konuda yeniyiz, sanırım ilerleyen süreçte bu konular evde çok tartışılacak.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Hastane Ankara Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.