DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Azerbaycanlı 30 şehit ailesi Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti
12 okunma

Azerbaycanlı 30 şehit ailesi Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 07:57
Azerbaycanlı 30 şehit ailesi Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRKİYE-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği’nin (TÜİB) öncülüğünde hayata geçirilen Kardeş Aile Projesi kapsamında, Azerbaycanlı 30 şehit ailesi Ankara’ya gelerek Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti.

Karabağ savaşlarında hayatını kaybeden Azerbaycan Türkü şehitlerin anısını yaşatmak ve geride kalan ailelerine destek sağlamak amacıyla 2020 yılında eski Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’ın himayesinde ve TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat’ın girişimleriyle Tek Millet, Tek Yürek Uluslararası İnsani Platformu kurulmuştu. Platform, Azerbaycan ve Türkiye’de çeşitli projeler gerçekleştirmiştir. Kuruluşundan bu yana 33 şehir ve ilçede 2 bin 300 şehit ve gazi ailesi ziyaret edilerek manevi destek sağlanmıştır. Tek Millet, Tek Yürek Uluslararası İnsani Platformu’nun bir parçası olan Kardeş Aile Projesi çerçevesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 30 Azerbaycanlı şehit ailesi Ankara’ya getirildi. Aileler Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret ederek, Türkiye’deki şehit ailelerinin acılarını paylaştılar.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları Birliği Eğitim-Kültür Komisyonu Başkanı Ragıp Sarı, Azerbaycanlı şehit ailelerinin Türkiye’deki şehit aileleriyle bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla Kardeş Aile Projesi’ni başlattıklarını belirtti. Sarı, “Bu proje, yaklaşık 3-4 yıldır devam ediyor; yani savaşın sona ermesinden sonra başladı. Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Azerbaycan’daki 30 şehit ailesini Ankara’ya getirdik. Ailelerin Ankara’daki şehit aileleriyle buluşmalarını, birbirlerine sarılmalarını ve acılarını paylaşmalarını sağlamak için bu projede yer alıyoruz. Bizi ağırlayan ve misafir eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘PİLOT KABİRLERİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM’

2016 yılında Ermenistan ordusunun düşürdüğü helikopterde şehit olan Binbaşı Urfan Velizade’nin eşi Gönül Velizade, eşinin Türkiye’de Hava Harp Okulu’ndan pilot yüzbaşı olarak mezun olduğunu belirterek, “Eşim topraklarımızın işgalden kurtarılmasında kahramanca şehit oldu. Türkiye Cumhuriyeti, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bizi davet etti. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah ordumuzu korusun. Biz iki millet bir devletiz. Buraya geldiğimde 3 tane pilot kabri gördüm, çok duygulandım. Azerbaycan ve Türkiye’nin böyle askerleri ile gurur duyuyorum. Zafer Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

‘AZERBAYCAN VE TÜRKİYE İLE GURUR DUYUYORUM’

Şehit Yarbay Reşad Kulliyev’in annesi Metanet Kulliyev, oğlunun Karabağ’da kahramanca şehit olduğunu ifade ederek, Azerbaycan ve Türkiye ile gurur duyduğunu belirtti. Metanet Kulliyev, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak “Allah bütün halkımızı korusun, biz kardeş halkız” dedi.

Haber-Kamera: Eda KOÇ-Samet ÖKSÜZ /ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cebeci Askeri Şehitliği Azerbaycan Ankara İnsan Hakları Dış Politika Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP