DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Aylarca basur olduğunu sanan gencin karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı
18 okunma

Aylarca basur olduğunu sanan gencin karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:43
Aylarca basur olduğunu sanan gencin karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da 19 yaşında bir genç, bıçaklanma sonucu geçirdiği ameliyatın ardından 4 ay sonra şiddetli karın ağrıları yaşamaya başladı. Aylarca basur olduğunu düşünerek rahatsızlığına çare arayan gencin karnında, ameliyat sırasında unutulduğu ortaya çıkan bir havlu büyüklüğünde gazlı bez bulundu. Genç, yeniden ameliyata alınarak karnındaki gazlı bez çıkarıldı ve tedavisi devam ediyor. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Yunus Emre Özdemir, geçen yıl ekim ayında Altındağ ilçesinde yaşanan bir kavgada bıçaklanarak Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. İnce bağırsak ameliyatı geçiren Özdemir, 2 gün yoğun bakımda ve 7 gün normal odada gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilmişti. Normal yaşantısına geri dönen Özdemir, yaklaşık 4 ay sonra bağırsaklarında şiddetli ağrılar hissetmeye başladı.

Basur Sandığı Gazlı Bez Ameliyata Aldı

Özdemir, 6 ay boyunca basur olduğunu düşünerek rahatsızlığını gidermeye çalıştı ancak ağrıları artınca 8 Ağustos’ta Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, bağırsaklarında havlu büyüklüğünde bir gazlı bez bulunduğu tespit edildi. 10 ay önce geçirdiği ameliyat sırasında karnına unutulan gazlı bez, dikiş atılırken fark edilmemişti. Ameliyata alınarak karnındaki gazlı bez çıkarılan Özdemir’in tedavisine devam ediliyor.

Ankara'da Hastanede Unutulan Gazlı Bez Skandalı

Aile Adalete Ulaşmak İçin Mücadele Ediyor

Yunus Emre Özdemir’in annesi Hanım Özdemir, yaşanan olaydan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Sağlık Bakanlığı’na da başvuran Hanım Özdemir, olayın sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyor. Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili idari bir inceleme başlattı.

“Yeni Başladığım İşimden Oldum”

Yunus Emre Özdemir, hastane odasından yaptığı açıklamada, “Bağırsağımı yeniden ameliyat edip dışarı çıkardılar. Şu an torba takılı, 6 ay boyunca takılı kalacakmış. Hastaneyi şikayet edeceğim, tüm haklarımı kullanacağım. Elektrik işiyle uğraşıyordum, yeni işe başlamıştım ama yeniden ameliyata girmek zorunda kaldım.” dedi.

“Ben Gördüğümde Bez Olduğunu Anladım”

Yunus Emre Özdemir’in annesi Hanım Özdemir ise “Oğlum lavaboda fenalaştı, bana ‘Anne bir bakar mısın?’ dedi. Bakınca bez olduğunu anladım. Hemen hastaneye getirdik. Ameliyata alındığında da gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Oğlumun sosyal hayatı tamamen bitti. Savcılığa, Sağlık Bakanlığı’na ve CİMER’e başvurduk. Bu süreçte karın ağrıları çekti, yiyemedi, içemedi, zayıfladı. 10 ay boyunca gazlı bezi içinde taşıdı. Şu an sürekli ateşi çıkıyor, torba rahatsız ediyor, enfeksiyon kapıyor, kan değerleri yükseliyor. Hastane ve hastane personelinden, doktordan şikayetçiyim.” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Emre Özdemir Ameliyat İnceleme Ankara Suç Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP