DOLAR 34,2264 0.05%
EURO 37,9452 0.43%
ALTIN 2.914,49-0,50
BITCOIN 2095822-4.04827%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Aydın’da Berberlerin Pazar Tatili Uygulaması Durduruldu
2 okunma

Aydın’da Berberlerin Pazar Tatili Uygulaması Durduruldu

ABONE OL
Ekim 2, 2024 07:55
Aydın’da Berberlerin Pazar Tatili Uygulaması Durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da erkek kuaförlerinin Pazar günleri zorunlu tatil yapması uygulaması, mahkeme kararıyla durduruldu. Bu kararın ardından berberler artık Pazar günleri iş yerlerini açabilecekler.

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarında haftanın bir günü kapalı olma uygulaması getirmişti. Bakanlığın 81 il valiliğine gönderdiği kararda, hangi günün kapalı olacağı, sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak il valilikleri tarafından belirleneceği belirtilmişti. Aydın’da yapılan görüşmeler sonucunda kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin Pazar günü tatil yapmasına karar verilmişti. Sadece düğün veya nikah randevusu olan gelin ve damatlar için gerekli izinler alınarak iş yerleri açılabilmekteydi.

Uygulama başlangıçta kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını kapsamıyordu. Ancak, düğün, nişan, nikah gibi organizasyonlarda zorluk yaşanması üzerine Ağustos ayında değişikliğe gidildi ve kadın kuaförleri ile güzellik salonları muaf tutuldu.

Bu değişiklik sonrası, Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır faaliyet gösteren erkek berberi Birol Demirci, birçok ilde olduğu gibi konuyu yargıya taşıdı. Demirci, yürütmenin durdurulması için Aydın 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, kararı hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın ardından Aydın’daki berberler için de Pazar günü tatil yapma zorunluluğu sona erdi.

Ticaret Bakanlığı Yerel Haberler Ekonomi Kuaför Hukuk Yerel Yaşam Tatil Pazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.