DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150854-0.49047%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ayasofya Fotoğrafları Sergisi Ankara’da Açıldı
5 okunma

Ayasofya Fotoğrafları Sergisi Ankara’da Açıldı

ABONE OL
Eylül 21, 2024 07:48
Ayasofya Fotoğrafları Sergisi Ankara’da Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar ve Mehmet Özçay’ın objektifinden Ayasofya’nın eşsiz güzelliğini sergileyen “Ayasofya Fotoğrafları” sergisi, Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılmasının ardından çekilen bu özel fotoğraflar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Davet Kabul Salonu’nda sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Yazgı, Keribar ve Özçay’ın Ayasofya’nın gizli kalmış açılarını gözler önüne seren bu özel fotoğraf seçkisini hazırladıkları için teşekkür etti. Yazgı, “Ayasofya’nın türbelerinden, avlusundan, şadırvanından, ışık süzülmelerinden ve hilal üzerinde yansıyan güneş doğuşuna kadar birçok açıdan, sanatçılarımızın kadrajlarıyla çok özel bir sergi oluşturuldu,” dedi.

İzzet Keribar, serginin hayat bulmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Arkadaşım ve usta sanatçı Mehmet Özçay ile birlikte 4-5 yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje, Türkiye’nin en muhteşem yerinde sergileniyor. Fotoğrafları burada görmek beni çok mutlu ediyor,” şeklinde duygularını paylaştı.

Mehmet Özçay ise, Ayasofya’nın kendileri için taşıdığı manevi önemi vurgulayarak, “Ayasofya bizim hafızamızda özel yeri olan bir mekan, bir mabet. Allah bugün orada namaz kılmayı da nasip etti. Fotoğraflarını çekmek de benim için bambaşka bir tecrübe, duygu ve mutluluk kaynağı. Projede bize her türlü kolaylığı sağlayan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere herkese teşekkür ederim,” dedi.

“Matraki bir Osmanlı Yıldızı” projesi

“Ayasofya Fotoğrafları” sergisinin ardından Bakan Yardımcısı Yazgı ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde “Fatih Sultan Mehmet” sergisini ve Türkiye Kültür Yolları Festivali kapsamında, İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği tarafından projelendirilen “Matraki bir Osmanlı Yıldızı” projesini de ziyaret etti.

“Matraki bir Osmanlı Yıldızı” projesi hakkında bilgi veren küratör Beste Gürsu, 2014-2017 yılları arasında dünyanın 10 ülkesinde gerçekleşen “16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh” sergisinin farklı bir konsepti olduğunu belirtti. Gürsu, “Proje kapsamında 12 farklı disiplinden sanatçı, Kanuni Sultan Süleyman’ın Irakeyn Seferi’ni ve bu seferlerdeki menzilleri eserlerine yansıttı,” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, başkentli sanatseverleri Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen sergilere davet etti.

İzzet Keribar Gökhan Yazgı Kültür Sanat Etkinlik Osmanlı ankara Turizm Kültür Sanat Yazgı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP