DOLAR 34,2470 0.08%
EURO 37,1010 0.21%
ALTIN 3.007,450,52
BITCOIN 2303602-1.38541%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

15:51

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Avrupa Genç Girişimciler Konferansı Bükreş’te Gerçekleştirildi
6 okunma

Avrupa Genç Girişimciler Konferansı Bükreş’te Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ekim 22, 2024 09:48
Avrupa Genç Girişimciler Konferansı Bükreş’te Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Ekim’de Bükreş’teki görkemli Victoria Sarayı’nda, Avrupa Genç Girişimciler Konferansı (EYEC) gerçekleşti. YES for Europe ve TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım öncülüğünde düzenlenen konferansta, 9 ülkeden ve Türkiye’den 100’e yakın genç girişimci bir araya geldi.

‘Girişimcilik Yoluyla AB’deki Gençlerin Geleceğini Şekillendirmek’ temasıyla gerçekleştirilen konferans, Avrupa’daki girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirmeyi hedefliyordu. Konferansta Romanya Eski Başbakanı Victor Ponta, Enerji Bakanı Sebastian Ioan Burduja ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Eski Bakanı ve Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu (JEUNE) Onursal Başkanı Florin Jianu konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ise genç girişimcilere destek mesajları iletti.

‘AVRUPA’DAKİ ÖNGÖRÜLÜ GENÇ ZİHİNLERİ BİR ARAYA GETİREN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK’

Konferansın ev sahibi olan TÜGİAD ve YES for Europe Başkanı Gürkan Yıldırım, açılış konuşmasında, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu zorluklara ve fırsatlara yönelik yenilikçi çözümler üzerine diyalog ve işbirliğini teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Yıldırım, “Bu konferans, YES üyeleri, G20 Genç Girişimciler İttifakı üyeleri, JEUNE temsilcileri, önde gelen siyasi isimler, Başbakan ve Bakanlar ile deneyimli iş insanları gibi farklı katılımcılar arasında anlamlı bağlantılar kurulmasını sağlamak üzere tasarlandı. Bu ağ oluşturma fırsatları, katılımcıların ortaklıklar kurmasına ve deneyimlerini paylaşmasına olanak tanıyarak girişimcilik yolculuklarını zenginleştirecek. Fikirlerin gelişebileceği canlı bir ekosistem yaratmayı ve konferansın ötesine uzanan ilişkiler geliştirmeyi hedefleyen toplantı, Avrupa genelinde öngörülü genç zihinleri bir araya getiren önemli bir etkinlik oldu” dedi.

18-34 yaş aralığındaki 6 milyondan fazla genç girişimcinin Avrupa ekonomisine 200 milyar eurodan fazla katkı sağladığını vurgulayan Yıldırım, AB genelinde yeni açılan işyerlerinin yüzde 20’sinin genç girişimciler tarafından kurulduğunu hatırlattı. Yıldırım, girişimcilikte cinsiyet eşitsizliği, yetenek kazanımı gibi sorunların çözümü için de çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, Avrupa Girişimciliğini Şekillendiren Eğilimler, Yenilenebilir Enerji ile Sürdürülebilirlik ve Genç Girişimcilere Sürdürülebilir İşletmeler İçin Lider Tavsiyeleri konularında uzman konuşmacılar tarafından paneller düzenlendi.

Avrupa Girişimciliğini Şekillendiren Trendler başlıklı ilk panelde, Avrupa girişimciliği, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve çeşitlilik gibi konular ele alındı. İtalya Giovani Imprenditori Confindustria Başkan Yardımcısı Alessandro Somaschini, İspanya CEAJE’den YES for Europe Başkan Yardımcısı Ruben Sans Solsona ve TÜGİAD Üyesi ve Map Global Technology’nin Kurucusu Murat Günenç bu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, KAYNAK TÜKENMESİ VE ENERJİ GÜVENSİZLİĞİ GİBİ KONULAR ELE ALINDI

Sürdürülebilirlik Enerji Yolunda Yenilenebilirlik başlıklı ikinci panelde, yenilenebilir enerji aracılığıyla sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, kaynak tükenmesi ve enerji güvensizliği gibi konular ele alındı. Romanya Enerji Bakanı Sebastian Ioan Burduja’nın açılış konuşmasını yaptığı panelde, Monsson’da Birleşme ve İdare Başkanı Sebastian Enache ve Politikacı ve Avukat Bogdan Tohaneanu konuşmacı olarak yer aldı.

Genç Girişimcilere Sürdürülebilir İşletmeler İçin Lider Tavsiyeleri başlıklı üçüncü panelde ise, genç girişimcilerin sürdürülebilirliği teşvik etmesi ve deneyimli liderlerin onlara yenilik ve uzun vadeli hedefler konusunda rehberlik etmesi ele alındı. Gusto Mısır Cipsleri (Pufuleti) Genel Müdürü Eliodor Apostolescu, Tuca Zbarcea & Asociatii Kurucu Ortağı Robert Ro?u ve Citizen Entrepreneurs Başkanı Areeba Rehman bu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise katılımcılar, Romanya’nın en büyük gıda üreticilerinden Gusto Pufiletti fabrikasını ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası İlişkiler Konferans Ekonomi Eğitim Güncel Bükreş Enerji

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.