DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151568-1.00831%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Avcılar’da Gıda Toptancısında Son Kullanma Tarihine Uymayan Ürünlere El Konuldu
8 okunma

Avcılar’da Gıda Toptancısında Son Kullanma Tarihine Uymayan Ürünlere El Konuldu

ABONE OL
Eylül 14, 2024 09:45
Avcılar’da Gıda Toptancısında Son Kullanma Tarihine Uymayan Ürünlere El Konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avcılar’da bir gıda toptancısına yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş, üretim yeri ve etiketi eksik sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin ve zeytinyağı tespit edildi. İş yeri, denetimin ardından mühürlendi.

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Tahtakale Mahallesi’ndeki bir gıda toptancısını denetledi. Dondurucularda standartlara uymayan çok sayıda ürünün olduğunu tespit eden ekipler, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bilgi vererek kapsamlı bir denetim talep etti. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen yetkililer, ürünleri tek tek inceledi. Denetimler sırasında, birçok ürünün son kullanma tarihinin geçtiği belirlendi. Kavurmaların son kullanma tarihinin 2023 Şubat ayı olduğu ve benzer et ürünlerinin de bol miktarda bulunduğu tespit edildi. Derin dondurucuda veya saklama yerlerinde ambalajları bozuk, küflü peynir, zeytin ve helvalara el konuldu. Dondurucuda istiflenmiş tabaklarda, nerede ve hangi koşullarda hazırlandığı ve paketlendiği bilinmeyen kıymaların olduğu görüldü. Hatay’dan getirildiği iddia edilen, etiketsiz ve üretim bilgileri eksik zeytinyağı şişe ve tenekelerinin incelenmesine de karar verildi. Ekipler, iş yerini mühürledi.

‘DOLAPTA YAZILAR SİLİNİYOR’

Denetim yapılan gıda toptancısındaki görevli, zabıta ve gıda mühendislerine, “Dolapta yazılar siliniyor. Satıldığı zaman bunlara etiket yapıştırıyoruz” dedi. Görevli, ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ürünleri yanlışlıkla yeni ürünlerin arasında muhafaza ettiklerini de ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zabıta Müdürlüğü Yerel Haberler Avcılar 3-sayfa Sağlık Güncel Zabıta Çevre

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP