DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Audi, Brüksel fabrikasında isyan çıkmasının ardından yeni yatırımcı arayışına girişti
5 okunma

Audi, Brüksel fabrikasında isyan çıkmasının ardından yeni yatırımcı arayışına girişti

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:38
Audi, Brüksel fabrikasında isyan çıkmasının ardından yeni yatırımcı arayışına girişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüksel’deki Audi fabrikasında çalışanlar, üretim planlarındaki belirsizliğin ardından yaklaşık 200 tamamlanmış aracın anahtarlarına el koydu. Yönetim ile işçiler arasındaki gerilim tırmanırken, yeni anahtarların yönetime teslim edilinceye kadar üretim durduruldu. Şirket, geleceği belirsiz olan fabrika için yeni bir yatırımcı arayışına girdi.

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu’nun markası Audi, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği Brüksel fabrikasında, düşen talep nedeniyle yeniden yapılanma planlarını duyurmuştu. Bu planlar kapsamında Q8’in üretimi Meksika’ya taşınacak ve Brüksel fabrikasında yaklaşık 3.000 çalışan çalışmaya devam edecekti.

Ancak bu ayın başında Audi yönetimi, Volkswagen Grubu tarafından Brüksel fabrikasına üretim için herhangi bir model tahsis edilmediğini açıkladı. Bu durum, fabrikada çalışanları ve sendikaları tedirgin etti.

ÇALIŞANLAR ÜRETİMİ DURDURDU

Çalışanlar, üretimdeki belirsizliğe tepki olarak işbaşı yapmayı reddetti ve üretimi tamamlanmış araçların anahtarlarına el koydu.

Audi, sorunlu fabrikası için yeni bir yatırımcı arayışına girdi. Fabrikadaki isyan devam ederken şirket, finansal sorunlarını çözmek ve çalışanların ücret taleplerini karşılamak için potansiyel yatırımcılar ile görüşüyor. Ayrıca Audi, pazar payını büyütmek ve imajını düzeltmek için reklam çalışmalarını artırmayı planlıyor.

Haberler.com / Abdurrahman Yazıcı – Otomobil

Otomobil Brüksel Finans Audi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP