DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

ATO, Orta Amerika ülkeleriyle iş birliği toplantısı düzenledi
11 okunma

ATO, Orta Amerika ülkeleriyle iş birliği toplantısı düzenledi

ABONE OL
Eylül 6, 2024 10:57
ATO, Orta Amerika ülkeleriyle iş birliği toplantısı düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Duatepe Hizmet Binası’nda, Orta Amerika ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan “Türk İş Dünyası için Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti’nde Yeni Ufuklar” başlıklı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü, Ekvador, El Salvador, Guatemala ve Dominik Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçileri, bölgeden temsilciler, iş insanları ve ATO üyeleri katıldı.

Güçlü, konuşmasında Orta Amerika ülkeleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek, inşaat, enerji, tarım, turizm, sağlık ve savunma sanayisi gibi alanlarda önemli işbirliği potansiyeli olduğunu vurguladı. ATO olarak, Ekvador, Guatemala, El Salvador ve Dominik Cumhuriyeti ile ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Güçlü, ATO’nun üyelerinin ticaret, ihracat ve yatırımlarını geliştirmek için çeşitli çalışmalar ve organizasyonlar gerçekleştirdiğini belirterek, büyüyen ekonomilere yatırım yapmak isteyen üyelerin bu toplantı sayesinde bölge hakkında bilgi sahibi olacağını ve temsilcilerle birebir görüşme fırsatı bulabileceğini söyledi.

Ankara’nın sanayi, ticaret ve turizm alanlarındaki potansiyelini de vurgulayan Güçlü, ATO olarak Başkent iş dünyasının Orta Amerika ülkeleriyle kuracağı yeni iş birliklerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Büyükelçiler, konuşmalarında Türk şirketlerinin ülkelerindeki yatırımlarını artırmaları yönünde çağrılar yaparak işbirliği ve yatırım daveti çıkardı.

Toplantıda, Ekvador, El Salvador, Guatemala ve Dominik Cumhuriyeti Büyükelçilikleri tarafından ülkelerinin ticari ve ekonomik yapıları hakkında sunumlar yapıldı ve yatırım fırsatları ele alındı.

Yoğun katılımın olduğu toplantının son bölümünde ise soru-cevap ve birebir iş görüşmeleri gerçekleştirildi. – ANKARA

Ankara Ticaret Odası Dominik Cumhuriyeti Orta Amerika El Salvador Guatemala ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP