DOLAR 34,0529 -0.04%
EURO 37,9777 0.15%
ALTIN 2.824,300,78
BITCOIN 21389705.50008%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Ateşkes müzakeresinin ardından ortak açıklama: Taraflar yeniden görüşecek | Dış Haberler
28 okunma

Ateşkes müzakeresinin ardından ortak açıklama: Taraflar yeniden görüşecek | Dış Haberler

ABD, Mısır ve Katarlı yetkililer İsrail ve Hamas arasında sağlanacak bir ateşkes için Katar'ın başkenti Doha'da toplandı. Hamas'ın katılmadığı toplantının ardından üç ülke ortak açıklama yaparken, ABD'nin yeni bir öneri sunduğu ve tarafların anlaşmaya varılması amacıyla bir kez daha toplanacakları duyuruldu. Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve İsrail Başbakanı Netanyahu görüşecek.

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 08:46
Ateşkes müzakeresinin ardından ortak açıklama: Taraflar yeniden görüşecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katar’ın başkenti Doha’da İsrail ve Hamas arasında bir ateşkese ve esir takasına yönelik görüşmeler için Mısır, Katar ve ABD bir araya geldi.

Hamas’ın katılım göstermediği bu toplantının ardından üç ülke ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, tarafların ABD’nin sunduğu yeni bir önerinin, taraflar arasındaki anlaşmazlıkları çözebilecek ve ateşkesin hızla yürürlüğe girmesini sağlayabilecek bir adım olduğuna değindiği belirtildi.

Washington’dan gelen bu önerinin, Başkan Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta açıkladığı ilkelerle uyumlu olduğu ve tarafların önümüzdeki hafta sonundan önce kararlarını vermek üzere yeniden bir araya gelecekleri kaydedildi.

İsrail heyetinin akşam saatlerinde Doha’dan ayrılıp ülkesine döneceği bildirilirken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve İsrail Başbakanı Netanyahu pazartesi günü görüşecekler.

Hamas’tan İlk Tepki

Hamas, anlaşmaya karşı soğuk bir tavır sergiliyor.

Reuters’a konuşan bir Hamas yetkilisi, ABD’nin sunduğu yeni önerinin, 2 Temmuz’daki taslakta belirtilen konuları içermediğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.