DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,961,66
BITCOIN 2147843-0.55201%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi anısına düzenlenen etkinlikte Basın Onur Ödülleri verildi
17 okunma

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi anısına düzenlenen etkinlikte Basın Onur Ödülleri verildi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 11:48
Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi anısına düzenlenen etkinlikte Basın Onur Ödülleri verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD), Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve Şapka ile Kıyafet İnkılabı anısına bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerin bir parçası olarak ‘Hüsnü Açıksöz’ü Anma ve Basın Onur Ödülleri’ töreni gerçekleştirildi. Tören, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Cemal Coşkun’a ‘Basın Onur Ödülü’ verilmesiyle dikkat çekti.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene, şehrin önemli isimleri katıldı. Bunlar arasında Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Emekli Orgeneral Atilla Ateş, eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı İzzet Sarı, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Demirören Haber Ajansı Samsun Bölge Müdürü Murat Sandıkçı, gazeteci Ahmet Tek, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

HÜSNÜ AÇIKSÖZ’ÜN HAYATI ANLATILDI

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. KGD Başkanı İzzet Sarı, açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. Ardından Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Kastamonu basınının öncülerinden Hüsnü Açıksöz’ün hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından KGD Başkanı İzzet Sarı, Prof. Dr. Yılmaz’a plaket takdim etti.

DHA GENEL MÜDÜRÜ’NE ÖDÜL

Etkinlik kapsamında, Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve Şapka ile Kıyafet İnkılabı anısına hazırlanan ‘Serpuş’ isimli gazete, tiyatro oyuncusu Ömer Çağlayan tarafından katılımcılara dağıtıldı. Daha sonra Basın Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Programda,

DHA Genel Müdürü Cemal Coşkun, yurt dışında olması nedeniyle ödülünü Samsun Bölge Müdürü Murat Sandıkçı’ya teslim etti. Ödül, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından Sandıkçı’ya takdim edildi. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e ödülünü Emekli Orgeneral Atilla Ateş verdi. Gazeteci Ahmet Tek’e ödülü eski Bakan Murat Başesgioğlu, Yavuz Donat’a ise ödülünü Vali Yardımcısı Aydın Ergün takdim etti. Etkinlik, ‘Son Akşam Yemeği’ filminin gösterimiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kastamonu Etkinlik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP