DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Atatürk’ün Gelibolu’ya Gelişinin 96. Yılı Törenle Kutlandı
14 okunma

Atatürk’ün Gelibolu’ya Gelişinin 96. Yılı Törenle Kutlandı

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:47
Atatürk’ün Gelibolu’ya Gelişinin 96. Yılı Törenle Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelibolu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleştirilen ziyaretinin 96. yıldönümünü anmak için bir törene ev sahipliği yaptı. Törene katılımın göstergesi olarak, ilçedeki resmi kurumlar, askeri birlikler, karargahlar, işletmeler, deniz araçları ve evler, Türk bayrakları ve Atatürk’ün fotoğraflarıyla süslendi.

Tören, Atatürk’ün Gelibolu’ya gelişinin anons edilmesiyle başladı. Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygılarını sundular.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Soyuak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için verilen büyük mücadelenin ardından, Atatürk’ün ulusun gelişmesi ve kalkınması için ülke genelinde yaptığı ziyaretlerin tarihsel önemini vurguladı.

Soyuak, “Atatürk, yalnızca Kurtuluş Savaşı’nın yeterli olmadığını, aynı zamanda bir eğitim savaşının da gerekliliğini öngörerek, 96 yıl önce bu topraklarda eğitim savaşını başlatmıştır,” dedi. “Türk insanının uygarlığa duyduğu özlemi fark eden Atatürk, 1 Kasım 1928 tarihinde kabul edilen yeni Türk alfabesini tanıtmak amacıyla yurt gezileri düzenlemiş ve 96 yıl önce Gelibolu’da öğretmenlik yaparak yeni Türk harflerini yurttaşlarımıza tanıtmıştır. Nice tarihi zaferlere tanıklık eden Gelibolu, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen ‘yazı devrimi’ne de tanıklık etmenin gururunu yaşamıştır.” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk Ali Kamil Soyuak Kültür Sanat Gelibolu Türkiye Güncel Tören

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP