DOLAR 34,2776 0%
EURO 37,0406 0.05%
ALTIN 3.024,68-0,09
BITCOIN 2319216-0.1603%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Atatürk’ün Çocukluğu Animasyona Taşındı: ‘Mustafa’ Filminin Galası Yapıldı
5 okunma

Atatürk’ün Çocukluğu Animasyona Taşındı: ‘Mustafa’ Filminin Galası Yapıldı

ABONE OL
Ekim 22, 2024 11:47
Atatürk’ün Çocukluğu Animasyona Taşındı: ‘Mustafa’ Filminin Galası Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğuna odaklanan dört bölümlük animasyon serisinin ilk filmi “Mustafa”, izleyiciyle buluştu. Filmin galası, Atatürk’ün çocukluk yıllarını, eğitim hayatını, hayallerini ve çevresini ele alarak, özellikle çocukların Atatürk’ü animasyon aracılığıyla keşfetmelerini amaçlıyor. “Mustafa”, çocukların algı ve duygusal dünyasına hitap eden bir yaklaşımla yetişkinlere de keyifli bir deneyim sunuyor.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala, birçok önemli isim tarafından katılımla renklendi. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Aslan, İmren Nilay Tüfekci, Alper Akdoğan, Kadir Ulusoy, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen ve Ankara Milletvekili Adnan Beker galaya katılan isimler arasındaydı. “Mustafa” filminin seslendirmesi usta oyuncu Altan Erkekli tarafından yapılırken, araştırmacı-yazar Erol Mütercimler proje danışmanlığı görevini üstlendi. Filmin müzikleri ise Manga grubunun solisti Ferman Akgül ve sunucu-müzisyen Oğuzhan Uğur tarafından seslendirildi. 1 milyon dolarlık bir bütçeyle hayata geçirilen “Mustafa” filminin yapımcılığını Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlendi.

‘ÖNEMLİ BİR PROJE OLARAK YER ALACAK’

Yapımcı Kamuran Ayna, filmin senaryo yazımından animasyona kadar her aşamada özenle hazırlandığını belirtti. Ayna, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu, üzüntülerini, sevinçlerini, hayallerini filmimizde işlemek istedik. Çocuklarımız Atatürk’ü sadece karga kovalayan biri olarak görmesin istemedik. Atatürk’ün hayatını hurafelerden ve abartılardan uzak tutmak için çok hassas davrandığımızı düşünüyoruz. Filmimizin Atatürk’ün hayallerine nasıl başladığını göstermesini hedefliyoruz. Bu projenin ülkemizin geleceği için önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

DÖRT FİLMLİK SERİNİN İLK FİLMİ

“Mustafa”, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ele alan 4 filmlik serinin ilk bölümünü oluşturuyor. Serinin ikinci filmi “Mustafa Kemal”, Atatürk’ün gençlik yıllarını konu alarak 23 Ekim 2026’da vizyona girecek. Atatürk’ün yetişkinlik yıllarını konu alan “Mustafa Kemal Atatürk” filmi ise 3 Kasım 2028’de izleyiciyle buluşacak. Serinin son filmi “Gazi Mustafa Kemal Atatürk”, 1 Kasım 2030’da vizyona girmesi planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sanat Etkinlikler Kültür Sinema Eğitim Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.