DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150954-0.8878%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali sona erdi
9 okunma

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali sona erdi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:49
Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

198 güreşçinin katılımıyla Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali, heyecan dolu final müsabakalarıyla sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Erzurum Şampiyon Güreşçiler Derneğinin destek verdiği festival, Atatürk Üniversitesi Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından gelen güreşçiler, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde, davul zurna eşliğinde mücadele etti.

Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve bar ekibinin gösterileriyle renklenen festival, yarı final ve final müsabakalarıyla sona erdi.

Müsabakalarda, Milli güreşçiler İsmail ve Turan Balaban kardeşler, yarı finalde kura sonucu karşı karşıya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Kenan Gör, son final müsabakasında İranlı rakibi Vahit Yusufi’yi yenerek başpehlivan unvanını kazandı.

Festivalde heyecan dolu anlar yaşandı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Mevlüt Özcan, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda güreşsever etkinliği izledi.

Dereceye giren sporculara ödülleri, il protokolü tarafından takdim edildi.

Rektör Çomaklı, üniversite tarafından ilk kez düzenlenen bu festivalin büyük ilgi gördüğünü ve benzer etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. İzzet Uçan, festivale 65 il ve 2 ülkeden sporcunun katıldığını ve yaklaşık 30 başpehlivanın yer aldığını ifade etti. Uçan, katılımın ve seyirci ilgisinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

Uçan, organizasyona destek veren Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti ve festivali geleneksel hale getirmeyi planladıklarını açıkladı. Diğer üniversiteleri de bu etkinliğe dahil ederek ata sporu güreşi daha ileriye taşımak istediklerini ve güreşe hak ettiği değeri vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Atatürk Üniversitesi erzurum Futbol Spor Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP