DOLAR 34,2906 -0.01%
EURO 37,2182 0.14%
ALTIN 3.022,63-0,01
BITCOIN 23917252.80571%
İstanbul
18°

AÇIK

05:59

SABAHA KALAN SÜRE

Astım ve KOAH Tedavisinde İlaç Kullanımının Önemi
6 okunma

Astım ve KOAH Tedavisinde İlaç Kullanımının Önemi

ABONE OL
Ekim 28, 2024 10:47
Astım ve KOAH Tedavisinde İlaç Kullanımının Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, astım ve KOAH tedavisinde ilaç kullanımının önemine vurgu yaparak, doğru tanı ve tedavinin yanı sıra reçete edilen ilaçların doğru kullanımının da tedavi başarısı için kritik olduğunu belirtti.

Astım ve KOAH tedavisinde inhaler ilaçlar, ağızdan alınan haplara göre daha etkili ve güvenli olsa da doğru kullanım becerisi gerektirir. Prof. Özlü, birçok hastanın inhaler ilaçları doğru kullanamaması nedeniyle tedaviden beklenen faydayı göremediğini ifade etti.

‘HASTA EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ’

Hastalarına ilaç kullanımını teorik ve pratik olarak gösteren Prof. Özlü, inhaler ilaçların usulüne uygun kullanılmaması durumunda beklenen etkiyi göstermeyeceğini vurguladı. Hastaların ilaç kullanımını gözlemleyerek hatalarını düzeltmeye çalıştığını ve doğru kullanım tekniğini geliştirmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Prof. Özlü, doğru tanı ve tedavinin yanı sıra ilaçların etkin kullanımı için hasta eğitiminin önemini vurguladı. Farklı türdeki inhaler ilaçların kullanımının birbirinden farklı olduğunu ve hastaların doğru kullanımı öğrenmeleri gerektiğini ifade etti. “Doğru ilaçları yazmak önemli, doğru tanı koymak ve doğru tedaviyi reçete etmek çok önemli. Ama reçete ettiğimiz ilaçların doğru kullanılması, etkin şekilde kullanılması da tedavi sonucunu son derece etkileyen bir şey” diyen Prof. Özlü, inhaler ilaçların doğru kullanımıyla tedavinin etkinliğini artırabileceğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Tevfik Özlü Eğitim Sağlık Astım Koah

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP