DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149443-0.93982%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ASELSAN Akademi’den 104 mezun
13 okunma

ASELSAN Akademi’den 104 mezun

ABONE OL
Eylül 12, 2024 09:47
ASELSAN Akademi’den 104 mezun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASELSAN Akademi, yeni mezunlar vererek başarısını bir kez daha kanıtladı. 104 şirket çalışanı, ASELSAN Akademi’yi başarıyla tamamladı ve mezun sayısını 425’e çıkardı.

ASELSAN Akademi 2023-2024 Mezuniyet Töreni, ASELSAN Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde görkemli bir şekilde düzenlendi. Törene, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, ODTÜ Rektörü ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yozgatlıgil ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol katıldı. Törende, 6’sı doktora, 98’i yüksek lisans olmak üzere 104 mezun, eğitimlerini tamamlamanın gururunu yaşadı ve mezuniyet anısı olarak madalya takıldı. Her anabilim dalında en başarılı tez çalışması sahipleri, ödüllerine layık görüldü.

‘DÜNYA İÇİN ÖRNEK OLALIM’

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Karataş, ASELSAN’ın büyümesinden ve gelişmesinden duyduğu gururu dile getirerek, “2016 yılında ASELSAN Akademi fikri ortaya çıktı ve bugün büyük bir başarıya ulaştı. ASELSAN Akademi, dördüncü nesil üniversite olarak tanımlanmıştı ve bu vizyonun hayata geçirilmiş olması çok önemli. Biz de Savunma Sanayii Akademi’yi beşinci nesil akademi olarak görüyoruz. ASELSAN Akademi sadece lisansüstü eğitim vermekle kalmıyor, üç eksende değişimi yönlendiriyor. Bu akademi, kurumsal akademinin tüm temel unsurlarını içeriyor ve dünyaya örnek olmalı. Sadece projeler değil, yenilikçi fikirlerin üretim merkezi olarak çalışıyor. ASELSAN Akademi sadece teknik yetkinlikler değil, etik ve sosyal değerler açısından da önemli kazanımlar sağlıyor” dedi.

‘BENZERİ YOK’

ODTÜ Rektörü Yozgatlıgil ise, “ASELSAN Akademi, önemli bir iş birliği modelini temsil ediyor. Bu başarıya ulaşmış başka bir akademi modeli yok. ASELSAN Akademi’nin başarısının devamını sağlamak için her türlü desteği vereceğiz. Bu modelin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, ASELSAN Akademi’nin üniversite ve sanayinin en güçlü yönlerini bir araya getiren yenilikçi bir model olduğunu vurguladı. ASELSAN ile üniversiteler arasında kurulan güçlü bağa dikkat çeken Akyol, şunları söyledi:

“Bugün ASELSAN Akademi’den 104 mezunumuzu uğurluyoruz ve toplam mezun sayımız 425’e ulaştı. Şu anda 625 öğrencimiz bulunuyor. Yakında beşinci üniversitemiz olan Hacettepe Üniversitesi’ni bu programa dahil edeceğiz. ASELSAN olarak üniversitelerle her alanda yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Şirketimizde 11 Ar-Ge merkezi ve 27 üniversiteyle 74 Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için KUANTAL modelini geliştirdik. TOBB ETÜ’deki ASELSAN Kuantum Laboratuvarı’nda, akademisyenlerin deneyimlerini çalışanlarımızın araştırma heyecanıyla bir araya getiriyoruz. Geleceğin teknolojileri dediğimiz dönüştürücü alanlarda, bu modelle büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz. ASELSAN, iddialı hedefleri olan ve toplumda büyük bir güvene sahip bir şirket. Next Big Move to Türkiye programına bu yılın ilk sekiz ayında 506 başvuru aldık, bu da geçmiş yıllara göre iki katına denk geliyor. ASELSAN Akademi ile katma değeri yüksek teknolojilerin geliştirilmesi sürecini yeni bir boyuta taşıyoruz. ASELSAN Akademi, dördüncü nesil üniversite modelinin en başarılı örneğini sunuyor. Program kapsamında, ASELSAN personelinin akademik yetkinlikleri artırılarak savunma sanayi alanında kritik teknolojilerin millileştirilmesi hızlandırılıyor. ASELSAN Akademi, 2030 yılında dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketi arasında yer alma hedefimizin en önemli taşıyıcısı olacak.”

2017’DE HAYATA GEÇİRİLDİ

ASELSAN Akademi, YÖK ile 1 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan protokol ile hayata geçirildi. Program, uygulamalı teknolojik projeler için ortam sağlıyor. ASELSAN Akademi sayesinde, deneyimli üniversite öğretim üyeleri, doğrudan endüstri projelerine katılım sağlayabiliyor. Savunma sanayi ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetenekli insan gücünü yetiştirmeye odaklanan Savunma Sanayii Akademi ve ASELSAN Akademi, ortak hedeflere ulaşmak için birlikte çalışıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aselsan Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP