DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Artvin’de okul inşaatının yanına spor müdürlüğü binası tepki çekti
22 okunma

Artvin’de okul inşaatının yanına spor müdürlüğü binası tepki çekti

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:38
Artvin’de okul inşaatının yanına spor müdürlüğü binası tepki çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) – Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yapımı devam eden bir ilköğretim okulunun bahçesine, Kemalpaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü binası inşa edilmesi büyük tepkilere yol açtı. CHP’li eski Artvin İl Genel Meclisi üyesi Şenol Çelik, bu projeyi sert bir şekilde eleştirerek, okulun bahçesine yapılan üç katlı binanın çocukların özgürce hareket etmesini ve dışarıyı görmesini engelleyeceğini savundu.

Çelik, okulun bahçesine inşa edilen Spor İl Müdürlüğü binasının, öğrencilerin sosyalleşmesini ve açık alanda vakit geçirmelerini kısıtlayacağını belirtti. Binanın pencerelerini kapatarak çocukların dışarıyı göremeyeceği, dışarı çıkıp dolaşamayacağı ve arkadaşlarıyla oynayamayacağı hatta hafta başında sıralanıp İstiklal Marşı’nı okuyamayacağı gibi endişelerini dile getirdi.

Çelik, okulun inşaatının da sorunlu olduğunu belirterek, ihale sürecinin şaibeli olduğunu ve müteahhide zorla verilmeye çalışıldığını iddia etti. Müteahhidin ise temeli attıktan sonra kalp krizi geçirerek vefat ettiğini söyledi. Çelik, okulun henüz tamamlanmadığını ve bu dönemde yetişmeyeceğini de vurguladı.

Eski Artvin İl Genel Meclisi üyesi, çocukların eğitim görmesi için ayrılan alanın, bir Spor İl Müdürlüğü binasıyla daraltılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu durumun öğrencilerin geleceğini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Çelik, Spor İl Müdürlüğü binasının inşaatının, “bina içinde bina yapmak gibi bir durum” yarattığını ifade ederek, “Buraya doğru bir mantık yok. Milli Eğitim Bakanlığı’nın binası içerisinde bir spor il müdürlüğünün binası olamaz” diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Şenol Çelik Kemalpaşa Gençlik Artvin Spor Eğitim Yerel Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP