DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.867,381,36
BITCOIN 21626920.80933%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ardeşen’deki Öğrencilerden Öğretmenlerine Sürpriz Buluşma
15 okunma

Ardeşen’deki Öğrencilerden Öğretmenlerine Sürpriz Buluşma

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:48
Ardeşen’deki Öğrencilerden Öğretmenlerine Sürpriz Buluşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardeşen’in Şenyuva İlkokulu’nun 1990 yılı mezunları, 32 yıl sonra öğretmenleri Vedat Çalık ile unutulmaz bir buluşma gerçekleştirdi. Doktor, hemşire, iş insanı gibi farklı mesleklerden 28 mezun, bir kafede sıralar kurarak eski sınıf ortamını yeniden yarattı. Temsili zil sesiyle başlayan buluşmada, Vedat Çalık eski öğrencileriyle ders başı yaptı.

Vedat Çalık, 1990 yılında Şenyuva İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmış ve birçok öğrenciye eğitim vermişti. Kayseri’ye tayini çıksa da Ardeşen’deki öğrencileriyle iletişimini hiçbir zaman koparmadı. Aradan geçen yıllarda, öğretmenlik yaptığı okulu ve öğrencilerini unutmayan Çalık, 32 yıl sonra ailesiyle birlikte tatile geldiği Ardeşen’de, girdiği kafede eski öğrencilerinin sürpriziyle karşılaştı.

28 eski öğrencinin bir araya geldiği buluşmada, yıllar önce derse geç kalan öğrencilerin yoklamaya geç kalmasının canlandırıldığı anlar, kahkaha ve nostaljik duygularla doluydu. Öğretmenlerini yıllar sonra yeniden gören öğrenciler, o anları cep telefonlarına kaydetti.

‘HAYATIMDA İLK DEFA KENDİMLE GURUR DUYDUM’

Vedat Çalık, öğrencileriyle kucaklaşırken duygusal anlar yaşadı. “İyi ki öğretmenim” diyerek ilk görev yerine gelen Ardeşen’e ziyarete geldiklerini söyleyen öğrencilere teşekkür eden Çalık, 32 yıl sonra bu organizasyonun kendisini çok duygulandırdığını, hayatında ilk defa kendiyle gurur duyduğunu ifade etti. “Ne güzel öğrenciler yetiştirmişim. İyi ki benim öğrencilerim olmuşlar” diyen Çalık, hiçbir öğretmenin şu anki kadar mutlu olmadığını söyledi.

‘KİMİ NEŞELİ KİMİ HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞADIK’

İş insanı Suat Çakır, 32 yıl sonra öğretmenleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi. Öğretmenlerinin Kayseri’den Ardeşen’e gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çakır, öğretmenlerinin yıllardır babalarıyla iletişimini koparmadığını ve Rize’ye geldiğini söyledi. Çakır, öğretmenlerine unutulmaz bir gece düzenlemek için bir sınıf ortamı oluşturduklarını ve 32 yıl önce neler yaşadıklarını canlandırdıklarını belirtti. “Hocamız toplantıdayken yaramaz öğrencilerin soba borusunu devirip, ufaktan yangın çıkardığı bir gün vardı; espri ile onu hatırlattık” diyen Çakır, okula en yakın 2 arkadaşın sınıfa en geç gelmelerini de andıklarını ve herkes için unutulmaz bir gün geçirdiklerini, kimi neşeli kimi hüzünlü anlar yaşadıklarını ifade etti.

HABER: Adem AKATİN KAMERA: ARDEŞEN (Rize),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Çalık Ardeşen Rize Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP