DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Araç muayene sistemine yeni düzenleme geliyor
9 okunma

Araç muayene sistemine yeni düzenleme geliyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:58
Araç muayene sistemine yeni düzenleme geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Araç Muayenesinde Kredi Kartı Komisyonu Tartışması Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenesinde kredi kartı kullanan vatandaşlardan alınan komisyon ücretleri konusunda harekete geçti. Bakanlık, bu konuyu TBMM’nin gündemine taşıyarak, komisyon kesintisi olmadan kredi kartı ile ödeme yapılabilmesi için çalışmalar başlattığını duyurdu.

Tüvtürk’ün, kredi kartı kullanımı karşılığında komisyon bedeli alındığına dair açıklamaları, Bakanlık’ın bu adımları atmasında etkili oldu. Tüvtürk, konuya ilişkin açıklamasında “Ödemelerde, muayene ücreti haricinde ek bir ücret talep edilmiyor; ancak hizmet sağlayıcı firma tarafından ‘hizmet bedeli’ tahsil ediliyor” dedi.

Bakanlık, Meclis’e verilen soru önergesini yanıtlayarak, “Araç muayenelerinde banka veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılmıştır. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücretinin komisyon maliyeti yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesi konusundaki çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Tüketici Hakem Heyeti’nden ‘Ayıplı Hizmet’ Kararı

Tüketici Hakem Heyeti, yakın zamanda bir vatandaşın başvurusunu değerlendirerek, 1.130 TL muayene ücretine ek olarak alınan 128 TL komisyonu ‘ayıplı hizmet’ olarak kabul etti ve bu ücretin iadesine karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı TÜVTÜRK Hukuk Otomobil Yaşam Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP