DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22970280.73622%
İstanbul
15°

AÇIK

05:56

SABAHA KALAN SÜRE

Apandisit neden patlar?
5 okunma

Apandisit neden patlar?

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:45
Apandisit neden patlar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray’ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, ani bir apandisit rahatsızlığı nedeniyle acil olarak ameliyat edildi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Buruk’un başarılı bir operasyon geçirdiği belirtildi. Peki apandisit neden patlar?

APANDİSİT NEDEN PATLAR?

Apandisit, kalın bağırsağa bağlı küçük bir organ olan apendiks adı verilen bir uzantının iltihaplanmasıdır. Apandisit, genç yaşlarda bağışıklık sisteminin bir parçası olarak görev alırken, yaş ilerledikçe bu işlevi kaybeder.

Apandisit patlaması, apendiksin tıkanmasıyla oluşan bir durumdur. Bu tıkanıklık, dışkı, mukus veya başka maddeler tarafından meydana gelebilir. Tıkanma nedeniyle organın kan akışı kesilir ve iltihap oluşur.

Apandisit patlaması, karın boşluğuna bakterilerin yayılmasına neden olarak peritonit adı verilen ciddi bir enfeksiyonu tetikler. Bu durum hayatı tehdit edebileceği için apendiksin çıkarılması ve karın boşluğunun temizlenmesi gerekir.

Halk arasında “apandisit patlaması” olarak bilinen bu rahatsızlık, sağ alt karın bölgesinde şiddetli ağrı, karın şişkinliği, bulantı, kusma, ateş, iştah kaybı, ishal veya kabızlık, ağız ve dil kuruluğu gibi belirtilerle kendini gösterir.

Ağrı, dokunma ile daha da artar ve genellikle göbek bölgesinde yoğunlaşır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP