DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Antrenör Yunus Altun'dan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti
21 okunma

Antrenör Yunus Altun'dan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 3'üncü haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı sarı-lacivertliler 5-0'lık skorla kazandı. Oynanan...

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 07:34
Antrenör Yunus Altun'dan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 5-0’lık ezici bir skorla mağlup etti. Teknik direktör Yunus Altun, maçı teknik bakış açısıyla değerlendirdi.

FRED’DEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Sarı-lacivertlilerin en önemli oyuncularından biri olan Fred, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kadıköy’de oynanan Lugano maçında sakatlanmıştı. 26 günlük tedavinin ardından sahalara Rizespor deplasmanıyla dönen Brezilyalı orta saha, hoca Jose Mourinho’nun özlemini giderdi. Mourinho’nun, “Onu özlediğimi söylemiştim. Kaliteli oyuncular her zaman özlenir” sözlerini haklı çıkaran Fred, futbol kariyerinin ilk hat-trick’ini kaydetti.

Antrenör Yunus Altundan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

SAİNT-MAXİMİN’DEN ASİST

Transferini Jose Mourinho’nun ısrarla istediği Allan Saint-Maximin, Rizespor karşısında da etkili bir oyun sergiledi. 70 dakika sahada kalan Saint-Maximin, sol kanatta görev alarak Fred’in ikinci golünde asist yaptı.

TADİC DE PARLADI

Sağ kanatta oynayan Dusan Tadic, Fred’in uzaktan attığı gol öncesi Sambacı’ya pas veren isim oldu. Tadic’in 66. dakikadaki şutu Rizespor stoperi Husniddin Alikulov’a çarparak ağlarla buluştu, skoru belirleyen golü attı.

İŞTE ANTRENÖR YUNUS ALTUN’UN DEĞERLENDİRMELERİ:

“Geçen sezondan beri süregelen Fred bağımlılığının ne kadar gerçek olduğunu bir kez daha gördük. Bunu sadece attığı goller için söylemiyorum. Oyun içindeki muazzam katkısıyla da bunu gösteriyor. Fred oynadığında İsmail de onun kalitesine yaklaşıyor. Fenerbahçe’nin güçlü ön alan baskısının en önemli unsuru Fred. Hem toplu oyunda hem de topsuz pozisyonlarda alan kullanımı rakibi boğmayı kolaylaştırıyor.

Antrenör Yunus Altundan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

Dün de Rize karşısında güçlü bir başlangıç yaptılar. Baskılı oyun, golün gecikmeyeceğinin sinyallerini verdi. Fred’in başrolünde sıradışı bir gol izledik. İlk yarı, Rize’nin reaksiyonuyla geçti. Zaman zaman etkili olsalar da Fenerbahçe takım savunması oldukça dikkatliydi.

GÖKHAN İÇİN ZOR GECE

İkinci yarı da ilk yarı gibi başladı. Soyunma odasından enerjik çıkan sarı-lacivertlilerde Dzeko bu kez geceye damgasını vurdu. Harika bir gol attı. Gökhan Akkan için Fred’in performansı zorlu bir gece oldu. Fenerbahçe için Göztepe kaybından sonra Rize deplasmanında bu şekilde kazanmak öz güven açısından çok değerli.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP