DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 2328044-0.28232%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

18:24

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya’da Turist Sayısı 15,3 Milyonu Aştı
5 okunma

Antalya’da Turist Sayısı 15,3 Milyonu Aştı

ABONE OL
Ekim 20, 2024 07:47
Antalya’da Turist Sayısı 15,3 Milyonu Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da düzenlenen bir kongrede yaptığı konuşmada, şehrin turizm rakamlarının oldukça iyi durumda olduğunu belirtti. Ersoy, Antalya’nın bu yılın ilk dokuz ayında 14 milyondan fazla turisti ağırladığını ve bu sayının 15,3 milyonu geçtiğini ifade etti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış anlamına geliyor.

Ersoy, AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi’ne katıldı ve konuşmasında, Antalya’nın turizmdeki önemine değinerek, şehrin geleceği için sürdürülebilir bir kalkınma stratejisi benimsediklerini vurguladı. Bakan, küresel pandemideki başarılı politikalarının ardından ‘Madem dün böyle bir kriz oldu, o zaman yarınlarımıza bir teminat oluşturmak gerekiyor’ diyerek sürdürülebilir turizm politikalarının önemini vurguladı. Ersoy, Türkiye’nin Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile anlaşma imzalayan ilk ülke olduğunu ve Ulusal Sürdürülebilir Turizm Programı’nı başlattıklarını belirtti. Bu program, konaklama tesislerinden başlayarak sürdürülebilirlik ilkelerinin, turizmde herkesin kazanç sağlayabileceği şekilde uygulandığı ve kapsamını kademeli olarak genişletebileceği bir şekilde tasarlandı.

‘ANTALYA’MIZ, PROJENİN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİSİ’

Ersoy, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ‘Geleceğe Miras’ adlı kapsamlı bir proje başlattıklarını ve bu projenin amacının, dünyada eşi bulunmayan arkeolojik varlıklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Antalya’nın bu projedeki önemine vurgu yapan Ersoy, kazılardan restorasyon ve teşhire kadar çeşitli alanlarda bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Bakan, Kemer’in Phaselis, Olympos ve Idyros gibi önemli antik kentlerindeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarını örnek göstererek bu çalışmaların, projelerinin etkinliğini gösterdiğini ve onları motive ettiğini ifade etti. Ersoy, bu toprakların emanetini ülke ve millet için en yüksek faydaya dönüştürmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

KEMER’DEKİ 3 ANTİK KENTE ÖDENEK

Ersoy, Olympos’taki arkeolojik kazı çalışmalarına 2023 ve 2024 yıllarında 56 milyon lira, Phaselis Antik Kenti’ndeki çalışmalar için 2 yılda 85 milyon lira ve Idyros Antik Kenti için bu yıl 4 milyon lira olmak üzere toplam 145 milyon liralık ödenek aktarımı yapıldığını açıkladı. Bakan, kazı başkanlarının planlarına göre ödenek aktarımı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

OTOYOL PROJESİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

Ersoy, Antalya’nın trafik problemini aşmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortaklaşa Serik’ten başlayıp Alanya Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sonlanacak 122 kilometrelik Alanya- Antalya Otoyolu projesi için sözleşme imzalandığını ve en kısa sürede inşa çalışmalarının başlayacağını belirtti. Ersoy, Antalya’nın turizmdeki başarısını paydaşlarla iş birliği ve hükümetin istikrarlı politikalarına bağladı.

Bakan Ersoy’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kongreye katılanlara yolladığı mesaj okundu. Kongrede tek listeyle yarışan mevcut İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu tekrar seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Yerel Yönetim Kültür Sanat Politika Ekonomi Antalya turist Kültür Turizm Kemer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.