DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya’da Ruslara ait kaçak okullara kapatma kararı
12 okunma

Antalya’da Ruslara ait kaçak okullara kapatma kararı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:48
Antalya’da Ruslara ait kaçak okullara kapatma kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren iki Rus okulunun kaçak olduğu tespit edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu okulların resmi izin ve kayıtlarının bulunmadığı belirlendi.

Bu okullardan biri, bir Türk kurs merkezi bünyesinde faaliyet gösteriyordu. İnceleme sonucunda, bu okul kapatıldı ve idari para cezası uygulandı.

Diğer okul ise, “Covorkking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi Ticaret Limited Şirketine” ait bir binada faaliyet gösteriyordu. Bu okulun da kapatılması ve 400 bin 40 TL idari para cezası uygulanması kararı alındı.

Ancak, Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, kapatılma kararına yürütmeyi durdurma kararı verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mahkemenin kararına itiraz etti.

Konyaaltı’nda kaçak olduğu belirtilen üç anaokulu ve kreşle ilgili olarak ise ayrı bir inceleme başlatıldı. Antalya Valiliği, bu kreşlerin faaliyetlerini inceleyecek ve gerekli işlemleri yapacak.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle, Antalya’da Rus ve Ukraynalı göçmenlerin sayısında önemli bir artış yaşandı. Kaçak okulların açılmasının, göçmen çocukların eğitimlerine olumsuz etkiler yaratabileceği belirtiliyor.

Konyaaltı İnceleme Ukrayna Antalya Göçmenler Hukuk Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP