DOLAR 34,1717 -0.09%
EURO 37,7611 -0.19%
ALTIN 2.911,52-0,39
BITCOIN 2053780-2.3982%
İstanbul
21°

AÇIK

18:50

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya’da Otizmli Çocuklar İçin Proje: ‘Otizmli Bireyler Üretiyor’
4 okunma

Antalya’da Otizmli Çocuklar İçin Proje: ‘Otizmli Bireyler Üretiyor’

ABONE OL
Ekim 3, 2024 08:50
Antalya’da Otizmli Çocuklar İçin Proje: ‘Otizmli Bireyler Üretiyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANTALYA’da, otizmli çocukların eğitim gördüğü bir okulda, “Otizmli Bireyler Üretiyor” adlı bir proje hayata geçirildi. Bu proje sayesinde öğrenciler, restoran ve kafelerde kullanılan plastik ürünleri paketleyerek iş birliği duygusunu geliştiriyor ve sosyalleşiyor. Proje ile elde edilen gelir ise okulun temel ihtiyaçlarını karşılamakta kullanılıyor.

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği, 2 yıl önce Aksu ilçesi Topallı Mahallesi’ndeki terk edilmiş bir köy okulunu otizmli çocuklar için eğitim yuvası olarak dönüştürmek üzere bir projeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayladığı proje, gönüllü iş insanlarının desteğiyle gerçekleştirildi.

Yenilenen okulda otizmli çocuklar, hafta içi 5 gün 8 saat eğitim görüyor ve sosyal hayata hazırlanıyorlar. “Otizmli Bireyler Üretiyor” projesi kapsamında öğrenciler, restoran ve kafelerde paket servis için kullanılan plastik ürünleri paketleme işini üstleniyorlar.

OKULUN TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Proje, otizmli çocukların iş birliğini güçlendirmeyi ve iş hayatına uyum sağlamalarını hedefliyor. Paketlenen ürünlerin üzerine projenin adı yazılan çıkartmalar yapıştırılıyor. Çocukların bu çalışma sayesinde elde ettikleri gelir, okulun temel ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.

‘FARKINDALIK YARATMA AMACINDAYIZ’

Otizmli çocukların iş hayatında yeterince yer bulamadığını belirten eğitmen Yunus Emre Uza, “Çocukların çalışması için çok fazla fırsat yok. Biz burada istihdam sağlamayı değil, çocuklara iş duygusunu aşılamak istiyoruz. Restoran ve kafelerde kullanılan plastik ürünleri paketliyorlar. Amacımız gelir elde etmek değil, farkındalık yaratmak. Bu merkez, imece usulü çalışıyor ve gelen gelirle okulun ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

‘EĞİTİM ALDIKLARI OKULA KATKI SAĞLIYORLAR’

Okulun müzik öğretmeni Yağmur Eral, çocukların proje sayesinde sosyalleştiğini belirterek, “Çocuklarla birlikte paketleme yapıyoruz. Bu sayede iş birliği yapıyor ve sosyalleşiyorlar. Ekip olarak çalışmayı da pekiştiriyorlar. Bu üretimle eğitim aldıkları okula da katkı sağlamış oluyorlar” diye konuştu.

Paketleme işini yapan çocuklardan Neslihan Özdemir, “Biz burada restoran ve kafeler için çatal ile kaşık paketliyoruz. Gelen misafirlerin kullanması için restoran ve kafelere yerleştireceğiz” dedi.

Çalışma sırasında arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçiren Mustafa Ege Oral da “Kaşık ve çatalları paketliyoruz. Ders dışında bir şeyler yaptığımız için mutluyuz” dedi.

Paketlemede iş bölümü yapan çocuklardan Batuhan İl ise çatal ve kaşıkları restoranlar için hazırladıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Yerel Haberler Plastik Antalya Eğitim Yaşam Otizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.