DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145648-1.69183%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Antalya’da motosiklet kazasında yaralanan kadına yardım eden sürücüler
11 okunma

Antalya’da motosiklet kazasında yaralanan kadına yardım eden sürücüler

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:44
Antalya’da motosiklet kazasında yaralanan kadına yardım eden sürücüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da 24 yaşındaki Büşra Göksun, motosikletiyle bir bariyere çarptı ve yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler hemen yardımına koştu ve sağlık ekibi gelene kadar genç kadının bilincini açık tutmaya çalıştı. Göksun’un sırtına bir hırka ve başının altına da bir bez koydular. Ayrıca, güneşten korunması için bagaj taban halısını başının üzerine tuttular.

Kaza, öğleden sonra saat 13.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi İller Bankası Kavşağı yan yolda meydana geldi. Kent merkezine doğru giden Göksun’un kontrolünden çıkan 07 BKP 718 plakalı motosiklet bariyere çarptı. Kaza sonrasında sürücüler Ezgi Zengin ve Deniz Fischer, Göksun’un yanında kaldı ve bilincini açık tutmaya çalıştılar. Fischer ve Zengin, Göksun’un elini tutarak, “Kendinde kal,” “Gözlerini kapatma, açık tut,” “Sorularıma cevap ver,” “Büşra uyuma, sorularıma cevap ver” gibi sözler söylediler.

Bu sırada bir vatandaş, arabanın bagajından çıkardığı bagaj taban halısıyla gölgelik yaparak Göksun’un güneşten etkilenmesini önledi. Kısa bir süre sonra gelen sağlık ekibi Göksun’a ilk müdahalesini yaptı. Göksun’un kaskı, olay yerine gelen başka bir motosikletli tarafından çıkarıldı. Hayati tehlikesi olmayan Göksun, ilk müdahalesinin ardından sedyeye alınarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Göksun’un kaskını, olay yerinde yardıma koşan Ezgi Zengin sıkıca tutuyordu.

‘GÜNEŞ ÇOK AŞIRI OLDUĞU İÇİN GÖLGELİK YAPTIK’

Ezgi Zengin, “Virajı alamadı ve aniden bariyere çarptı. Dengesini kaybetti. Ben de kazayı görünce durdum ve yardım ettim. Sürekli bilincini açık tutmaya çalıştım. Yerden kaldırmadık ve sorular sorduk. Bir vatandaş bagaj halısını getirdi ve başının üstünde tutarak gölgede tutmak istedik. Güneş çok aşırı olduğu için gölgelik yaptık” dedi.

‘SÜREKLİ UYANIK KALMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIM’

Almanya’dan bir hafta önce Antalya’ya tatile geldiğini ve kazayı görünce hemen yardıma koştuğunu belirten Deniz Fischer ise, “Son zamanlarda çok fazla kazaya denk geldim. Bu kaza da neredeyse benim hemen önümde oldu. Kazayı görür görmez durdum ve yanına gittim. Sürekli uyanık kalması için elimden geleni yaptım. Diğer arkadaşlar da gelip yardımcı oldu. Almanya’da 2 yıl sağlıkçıların yanında çalıştım ve burada da elimden geleni yaptım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Motosiklet Antalya Sağlık Güncel Göksun Güneş Kaza

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP