DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144168-1.47814%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Antalya’da Michelin Yıldızlı Şefler ve Türkiye’nin Ünlü Şefleri Bir Araya Geldi
12 okunma

Antalya’da Michelin Yıldızlı Şefler ve Türkiye’nin Ünlü Şefleri Bir Araya Geldi

ABONE OL
Eylül 8, 2024 09:48
Antalya’da Michelin Yıldızlı Şefler ve Türkiye’nin Ünlü Şefleri Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya, gastronomi tutkunlarını bir araya getiren “3. Uluslararası Food Fest Antalya” ile lezzet şölenine ev sahipliği yaptı. Michelin yıldızlı şefler ve Türkiye’nin ünlü isimleri, festivalde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla düzenlediği festival, Karaalioğlu Parkı’nda panel, söyleşi, atölye çalışması, yarışma ve Antalya’nın lezzetlerini sergileyen çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir program sunuyor.

Festival kapsamında ünlü şefler Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve birçok Michelin yıldızlı şef, katılımcılarla buluşarak atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Şef Zanna, festivalde “Dünya Mutfağı ile Lokal Ürünlerimizin Adaptasyonu” konulu bir söyleşiyle izleyicileri bilgilendirdi ve ardından Antalya’nın coğrafi işaretli piyaz yemeğini hazırladı.

Şef Mehmet Yalçınkaya “Gastronomide Geleceğin Mutfağı” başlıklı, Şef Somer Sivrioğlu ise “Yerel Ürün Kullanımlı Restoranların Sürdürebilirliği” konulu söyleşilerle, gastronomi üzerine keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Foodfest Gastronomi Festivali’nde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında televizyon programcısı ve şef Türev Uludağ, Antalya’nın tropikal meyveleriyle kuzu sırtı hazırladı. Otel şeflerinden oluşan ekipler arasında heyecan dolu bir yemek yarışması düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivali ziyaret etti, Michelin Yıldızlı şeflere ve Türkiye’nin ünlü şeflerine katılımları için plaket takdim etti.

Başkan Böcek, festivale gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Antalya’yı gastronomi alanında dünya çapında tanıtmak amacıyla başlatılan festivalin büyük bir ilgi gördüğünü vurgulayan Böcek, şunları söyledi: “İlk yılımızda Antalya’nın tavşan yüreği zeytinini tanıttık, ikinci yılımızda türkülere konu olan mor üzümümüzü, bu yıl da coğrafi işaretli ürünümüz avokadoyu tanıtıyoruz. Özellikle Alanya bölgemiz tropikal meyve üretiminde önemli bir yere sahip. 38 tropikal meyveden, 20’sinin bölgeye adaptasyonu sağlanarak dünyaya ihracatı gerçekleşiyor. Gastronomi festivalimizle turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne gösterilen ilgiden çok mutluyuz. Festivalimiz ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek devam edecek.”

Şef Danilo Zanna ise Antalya’nın çok özel bir şehir olduğunu ve kendi işletmelerine kentten yaklaşık 20 ürün aldığını ifade etti.

Daha önceki yıllarda piyazı yediğinde çok beğendiğini söyleyen Zanna, “Antalya’da sadece piyazın satıldığı restoranlar var. Bu kadar bereketli, mutfağı ile marka olmuş bir şehrin gastronomiye çok özel katkıları olacak. İlerleyen süreçlerde Antalya’ya bir işletme açmak gibi bir niyetim var.” dedi.

Yarın sona erecek festivalde Arda Türkmen, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer, Oğuz Yenihayat, Serhat Doğramacı gibi ünlü şefler sahne alacak ve Antalyalılarla buluşarak panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirecekler.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Gastronomi Festival Michelin antalya Türkiye Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP