DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2136083-1.01053%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya’da kaçak Rus okullarıyla ilgili inceleme başlatıldı
6 okunma

Antalya’da kaçak Rus okullarıyla ilgili inceleme başlatıldı

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:38
Antalya’da kaçak Rus okullarıyla ilgili inceleme başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından, bu iki ülkeden yoğun bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldı. Özellikle sahil ilçelerinde, Konyaaltı, Kemer, Muratpaşa ve Alanya gibi bölgelerde Rus ve Ukraynalıların yoğunluğu dikkat çekti. Göçmenlerin artışı, emlak piyasasında büyük bir hareketlilik yarattı ve konut fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

Göçmenlerin Antalya’ya gelmesiyle beraber, çeşitli sektörlerde kaçak ve kayıt dışı faaliyetlerin artığı gözlendi. Kuaförlük, emlakçılık, evde yemek satışı, günübirlik ev kiralama gibi iş kollarında, yasalara uymayan uygulamaların yaygınlaştığı belirtildi. Rus ve Ukraynalıların kullandığı araçlar da Antalya trafiğinde önemli bir artışa yol açtı ve korsan taksicilik olaylarında artış yaşandı.

img

Maximin’den Galatasaray taraftarına olay yanıt

img

Toprak’tan tarihi zafer! Artık zirvenin tek sahibi

img

Trabzonspor sezona sessiz başladı

Göçmenlerin yoğunlukta olduğu Konyaaltı ilçesinde, kayıt dışı faaliyet gösteren iki Rus okulunun varlığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayet üzerine, bu okullar hakkında inceleme başlatıldı.

İnternet siteleri ve sosyal medya hesaplarında reklamlar yayınlayan bu okulların, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir izin veya kayıt almadığı tespit edildi. Okullar, 1-6’ncı sınıflar için Rusça eğitim programları ve Rusya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için diploma alma imkanı sağladıklarını iddia ediyorlardı.

İncelemeler sonucunda, bir Rus okulunun adres olarak, aynı binada bulunan bir Türk kurs merkezini gösterdiği ortaya çıktı. Bu okulda, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar eğitim verildiği ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kayıt alımları devam ettiği belirtiliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, iki Rus okulunun faaliyetleri hakkında soruşturmasını sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı İnceleme Ukrayna Antalya Kaçakçılık Göçmenler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP