DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Antalya’da Ekim Ayı Turizm Hareketliliği Bekleniyor
9 okunma

Antalya’da Ekim Ayı Turizm Hareketliliği Bekleniyor

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:55
Antalya’da Ekim Ayı Turizm Hareketliliği Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya, bu yılın ilk dokuz ayı içerisinde 12 milyon turist ağırlayarak önemli bir başarıya imza attı. Avrupa’da güz tatili döneminin başlamasıyla birlikte, özellikle ekim ayının son yıllarda görülen en hareketli ekim ayı olmasının beklendiği söyleniyor.

Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Antalya, 1 Ocak – 31 Ağustos döneminde geçen yıla göre %8,28’lik bir artışla 11 milyon 731 bin 937 ziyaretçiyi ağırladı. Bu sayı yeni bir rekor anlamına geliyor.

Antalya’ya gelen turistlerin büyük bir kısmı Rusya (2 milyon 641 bin 849 kişi), Almanya (2 milyon 235 bin 311 kişi) ve İngiltere (1 milyon 109 bin 997 kişi) gibi ülkelerden geliyor.

Bu yılın ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %2,65’lik bir artış yaşandı ve 2 milyon 673 bin 736 turist Antalya’yı ziyaret etti. Ağustos ayında en çok Rus (601 bin 533), Alman (465 bin 72) ve İngiliz (235 bin 641) turist Antalya’ya geldi.

“Zorlu bir sezona rağmen iyi sonuçlar aldık.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, eylül ayının ilk haftası itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısının 12 milyona ulaştığını belirtti. Geçen yıla göre %8’lik bir artışın yaşandığına dikkat çeken Kavaloğlu, “Ortalama konaklama süreleri bir gün kadar düştü. Bu da otel doluluk oranlarını olumsuz etkiliyor. Zor bir dönem geçirdik. Türkiye’ye yoğun şekilde turist getiren Münih merkezli Avrupa’nın üçüncü büyük tur operatörü FTI’nın iflası, Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris Olimpiyatları gibi olaylar göz önünde bulundurulduğunda, bu zorlu sezonu iyi bir sezon olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kavaloğlu, eylül ayında yaklaşık 76 bin turistin gelmesini beklediklerini ve ekim ayından çok ümitli olduklarını ifade etti. Avrupa’da tatil dönemlerinin ekim ayına denk geldiğini ve farklı ülkelerden gelen rezervasyonlarda yoğunluk olduğunu belirten Kavaloğlu, “Almanların güz tatili, Hollandalıların ve Belçikalıların tatilleri peş peşe gelecek. Bu nedenle, 2019 yılı dahil son yılların en iyi ekim ayını geçireceğimizi düşünüyorum. Ekim ayı, temmuz-ağustos dönemine göre daha uygun fiyatların olduğu bir periyot. İklim şartları da elverişli olursa turizm sezonunun kasım sonuna kadar uzayacağını tahmin ediyoruz. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin seçmelerinin Antalya’da yapılıyor olması, gastronomi festivali Food Fest, kasım ayında düzenlenecek Kültür Yolu Festivali gibi etkinlikler, deniz, kum, güneş turizminin çeşitlendirilmesinde önemli rol oynuyor.” şeklinde konuştu.

17 milyon turist hedefine ulaşılacak

Kavaloğlu, “Antalyasız ve Türkiyesiz dünya turizmi düşünülemez. Akdeniz ülkeleri arasında değerlendirildiğinde Antalya ilk üç içerisinde yer alıyor.” dedi. Antalya’ya çok çeşitli ülkelerden turist geldiğini belirten Kavaloğlu, 16 milyon 600 bin turist sayısına ulaşacaklarını ve transit yolcularla birlikte 17 milyonu geçeceklerini dile getirdi.

Kavaloğlu, bazı maliyetlerin artmasının otelciliğin karlılığını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, istihdamdan doğal çevreye kadar her şeyin sürdürülebilir olması gerektiğinin önemini vurguladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

antalya Ekonomi turist Turizm Güncel Tatil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP