DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Antalya’da Çırak Öğrenciden Örnek Davranış
2 okunma

Antalya’da Çırak Öğrenciden Örnek Davranış

ABONE OL
Eylül 19, 2024 10:47
Antalya’da Çırak Öğrenciden Örnek Davranış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da bir sanayi sitesinde ortaokul öğrencisi Yaşar Ümit Sertel (13), hafta sonları çıraklık yaparak ek gelir sağlıyordu. Bir gün, iş yerinin sahibinin olmadığını fark ettiğinde, marketten kola ve bardak alarak, aldıklarını kameraya gösterdi ve ücretini tezgaha bıraktı.

Akdeniz Sanayi Sitesi’nde bulunan marketin sahibi Ömür Erhan Akın (50), öğle molası için dükkanını kapatırken, otomatik kepenklerin kapanmadığını fark etmedi. Hafta sonu, dükkanın kapısı açık olduğu için, 7. sınıf öğrencisi Yaşar Ümit Sertel markete girdi ve içeride kimsenin olmadığını görünce, market sahibine seslendi. Ancak karşılık alamayınca, aldığı kola ve bardağı kameraya göstererek, fiyatlarını hesapladı ve parasını tezgaha bıraktı. Market sahibine döndüğünde, Yaşar Ümit Sertel durumu anlattı.

‘KEPENKLER KAPANDI ZANNETTİM’

6 yıldır market işiyle uğraşan Ömür Erhan Akın, olayı şöyle anlattı: “Dükkanımdaydım ve kısa bir süreliğine işim çıktı. O sırada otomatik kepenkleri kapattığımı zannettim. Kumandaya bastım sandım ama kepenkler kapanmamış. Başka bir dükkanda birkaç dakikalık bir işim vardı. Çocuk markete gelmiş, aslında çırak, bir şeyler almış. Birkaç saat sonra geldi ve bana durumu anlattı. ‘Abi, ben şunları aldım’ dedi. Bir baktım tezgahın üzerinde para var. Sonra kamera kayıtlarını gördüm. Kola ve bardak almış, parasını tezgaha bırakmış. Ben de gurur duydum. Böyle insanların, ailelerin bu çocukları yetiştirip, buralarda çalıştırması bizim için mucize gibi. Aldıklarını kameraya gösteriyor, orada çok gurur duydum. Ücretini de bırakıyor zaten fiyatları az çok biliyorlar. Çok mutlu oldum, sevindim. Bir çırak için güzel bir şey, inşallah bunlar insanlarımıza örnek teşkil eder.”

‘BOŞ ZAMANLARIMDA ÇIRAKLIK YAPIYORUM’

Yaşar Ümit Sertel ise, “Dükkana geldiğimde hiç kimse yoktu. Arka tarafa da baktım, kimse yoktu. Bağırıp, çağırdım ama kimse yoktu. Ben de fiyatını bildiğim için kola almıştım. Kasanın arkasına geçip, bardak almıştım. 70 lira tuttuğunu bildiğim için parayı tezgaha bıraktım ve aldıklarımı ve parayı kameraya da gösterdim. 2 saat sonra geri geldim ve dükkan sahibine olayı anlattım. Sonra da marketçi abi kamera kayıtlarını izlemiş. Ayşe- Ahmet Atmaca Ortaokulu’nda okuyorum, 7’nci sınıf öğrencisiyim” dedi.

Haber-Kamera Tunahan KIR ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Ekonomi Güncel Eğitim Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.